Teknoloji ve Tasarim kaynak sitesi

145,223 Mesaj 16,288 Konu- Gönderen: 44,624 Üye - Son üye: cerkezoglu_001
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Siz Olsanız Ne Yaparsınız?  (Okunma Sayısı 1597 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bethy
<Betül>
Moderatör
*

Karizma : 227

Konu Sayisi: 75

GÜESEF/2003

« : Kasım 11, 2007, 23:38 »

1. Öğrenci düzen kuşağı boyunca hiçbir çalışma yapmamış, fakat not alacağı hafta bir  anda öğrenci not kaygısıyla sorumluluk hissetmiş olacak ki çalışma getirdi.

2. Düzen kuşağı süresince çalışmasını doğru şekilde her hafta sınıfta aşama aşama yapmış ve son şeklinide derste tamamlamış öğrenci, not alacağı hafta bazı sebeplerle( serviste eve giderken bozuldu, arkadaşlarım zarar verdi, evde kardeşim çalışmamı mahvetti:) ) süreç boyunca uğraştığı bu bozulmuş çalışmasını değilde   tamamen farklı hiç görmediğiniz bir çalışmayı yapıp not almak için size verdi diyelim.

Bu durumlarla mutlaka karşılaşıyorsunuzdur veya ilk defa karşılaşmış olsanız nasıl adil bir not takdir edersiniz veya tepkiniz ne olur, lütfen samimi duygu ve düşüncelerinizle açıklayınız...
« Son Düzenleme: Aralık 02, 2007, 19:32 Gönderen: bethy » Logged

Dünya düşünenler için bir komedi, hissedenler için bir trajedidir. 
                      Hugh Walpole

Hayat 3.5 ile 4 arasındadır. Ya 3.5 atarsın ya da 4 4'lük yaşarsın!    Neyzen Tevfik

HERŞEY İNSANLAR İÇİN
Çok parçalandım parçalandıkça çoğaldım
Diye inanmazsam nasıl yaşarım
Birgün daha bittİ ama yarın yeni bir gün
Hiçbirşey boşuna yaşanmamıştır
Uyuyordum gözüm açıldı uyandım
Diye inanmazsam nasılyaşarım
Buda gelir geçer diye inanmazsam
Nasıl yaşarım...
Ş.Ferah
ƒαтιмα
Ŧคtเ๓ค
Süper Mod
*

Karizma : 783

Konu Sayisi: 186

« Yanıtla #1 : Kasım 11, 2007, 23:44 »

evet hepimiz mutlaka bu sorunlarla karşılaşıyoruzdur..ben bu sene sınıfıma bol miktarda karton yapıştırıcı  V.s. gibi araç gereçler aldım..bunlara sınıf demirbaşları diyoruz öğrencilerimle..malzemesini getirmeyen öğrencim varsa sınıftaki malzemelrden verdim..hiçbir öğrencimin boş durması hoşuma gitmiyor..böylelikle mutlaka herkes çalıştı...çalışması bozulan öğrenciklerde oldu tabi..onları da süreç içersindeki performanslarına göre değerlendirdim..ve düzen kuşağı sonunda hepsi yaptıkları çalışmalarını afiş hazırlayarak sundular..ve gerçekçi duygularını arkadaşlarına ve bana ifade ettiler..

Dilini bir binek bil.Seni gül bahçelerinede götürebilir, balçık deryalarına da sürükleyebilir. Kalbini kirli , paslı ya da parlak bir ayna bil. Bütün güzelliklere karşı körde kalabilir, güneşle parlayan, güneşi yansıtan bir talihe sahip te olabilir.............
« Yanıtla #1 : Kasım 11, 2007, 23:44 »

pelinss
Global Moderator
*

Karizma : 181

Konu Sayisi: 94

« Yanıtla #2 : Kasım 11, 2007, 23:53 »

her hafta o çocuk derse malzeme getirmeden oturuyor.bakın burda siz hatalısınız.çünkü eğer üst üste malzeme getirmediyse hemen çocuğu alıp idareye gidiceksiniz.olmadı velisi gelecek.yani yata ders geçmek yok.çocukta zihinsel sorun yoksa,mutlaka bişeyler yapmalı,izin vermeyin emin olunki onun kafasında şöyle bir yargı var.öğretmen bişey demiyo

pelinss

<a href="http://www.teknolojik.org/selocan.swf" target="_blank">http://www.teknolojik.org/selocan.swf</a>

« Yanıtla #2 : Kasım 11, 2007, 23:53 »

bethy
<Betül>
Moderatör
*

GÜESEF/2003

« Yanıtla #3 : Kasım 12, 2007, 00:08 »

her hafta o çocuk derse malzeme getirmeden oturuyor.bakın burda siz hatalısınız.çünkü eğer üst üste malzeme getirmediyse hemen çocuğu alıp idareye gidiceksiniz.olmadı velisi gelecek.yani yata ders geçmek yok.çocukta zihinsel sorun yoksa,mutlaka bişeyler yapmalı,izin vermeyin emin olunki onun kafasında şöyle bir yargı var.öğretmen bişey demiyo

Hocam hiçbir hafta malzeme getirmedi demedim dikkat ederseniz. Malzeme getiripte çalışma yapmayan oluyor veya yapsa bile devamını sağlamayan yani aşama aşama değilde her hafta farklı deneme yapıp devamını getirmeyen öğrenci var. malzeme getiripte çalışma yapmayan öğrenciye neden yapmıyorsun diye sorulduğunda ben sevmiyorum böyle şeyleri veya ben sıkılıyorum diyen öğrenciye özel ilgilenip örnek birim göstersende devamını getirmiyor..40 kişilik sınıfta böyle istisnalar çıkacaktır elbet ama bunlara nasıl çözüm bulacağız ben onu soruyorum...

Hugh Walpole

Hayat 3.5 ile 4 arasındadır. Ya 3.5 atarsın ya da 4 4'lük yaşarsın!    Neyzen Tevfik

HERŞEY İNSANLAR İÇİN
Nasıl yaşarım...
Ş.Ferah
pelinss
Global Moderator
*

« Yanıtla #4 : Kasım 12, 2007, 00:19 »

mesele aynı malzeme getirmiş ama yapmıyor.buna izin verirseniz.bu böyle devam eder.ha sonraları sizden izin isteyip başka dersin ödevini yapmakta isticekler,yada test çözelimmi dicekler yani demek istediğim şu izin verirseniz devam eder.yani öğrenci derste işini yapmak zorunda evde yapılan işleri kabul etmeyin,ders içi yapana yapmayana artı eksi veriyorum diyin.nebilim derse katılımlarını sağlayın,bide svmiyorum,sıkılıyorum nasıl bi tabir bunu diğer dersler içinde söyleyebiliyorlarmı?bence işi sıkı tutun.yapanlarda zamanla yapmazlar.benden söylemesi

pelinss

<a href="http://www.teknolojik.org/selocan.swf" target="_blank">http://www.teknolojik.org/selocan.swf</a>

bethy
<Betül>
Moderatör
*

GÜESEF/2003

« Yanıtla #5 : Kasım 12, 2007, 00:40 »

mesele aynı malzeme getirmiş ama yapmıyor.buna izin verirseniz.bu böyle devam eder.ha sonraları sizden izin isteyip başka dersin ödevini yapmakta isticekler,yada test çözelimmi dicekler yani demek istediğim şu izin verirseniz devam eder.yani öğrenci derste işini yapmak zorunda evde yapılan işleri kabul etmeyin,ders içi yapana yapmayana artı eksi veriyorum diyin.nebilim derse katılımlarını sağlayın,bide svmiyorum,sıkılıyorum nasıl bi tabir bunu diğer dersler içinde söyleyebiliyorlarmı?bence işi sıkı tutun.yapanlarda zamanla yapmazlar.benden söylemesi

Bu nasıl bir genelleme böyle yapanlarda zamanla yapmazlar benden söylemesi! anlaşılan bu sorunları hiç yaşamamışsınız umarım yaşamazsınızda. ders içinde  haftalık kontrol çizelgelerini dolduruyorum (-, + verdiğimi biliyorlar), bu söylediğinizi zaten yapıyorum. başka bilmediğim bir öneriniz yoksa lütfen bu soruyu size sormadım farzedin...
(birde, bu sevmiyorum ve sıkılıyorum sözünü diğer dersleride yarıdan fazla zayıf olan 8. sınıfta bir öğrencim söyledi)

Aslında yukarıdaki iki durum içinde sonuç değil süreç önemli olduğu için değerlendirmeyi buna göre yapmak ve sürecin önemli olduğunu başta öğrencilere hatırlatmak gerekir. Aksi durumlarda sonuç süreci değiştirmeyecektir.
« Son Düzenleme: Kasım 12, 2007, 00:59 Gönderen: bethy » Logged

Hugh Walpole

HERŞEY İNSANLAR İÇİN
Nasıl yaşarım...
Ş.Ferah
esef1
ahmet
Süper Mod
*

Karizma : 281

Konu Sayisi: 43

« Yanıtla #6 : Kasım 12, 2007, 12:42 »

bu durum sadece bizim dersimiz için geçerli değil diğer derslerde aynı durum söz konusu. öğrenci ders kitabını,defterini ve ödevlerini getirmediği oluyor. derse hiç katılmıyor veya derste başka bir şeyle meşgul olabiliyor. öğrenci yazılıya girip iyi veya kötü not alıp değerlendiriliyor.
yeni ölçme ve değerlendirme yaklaşımında bunun önüne geçmek için sınıf içi performans notu, performans ödevi ve proje ödevleri getirildi. öğrenciyi derste aktif kılmak için ve derse olan ilgisini artırmak için değerlendirme kriterleri geliştirildi.
her öğrencinin aynı performası göstermesini beklememek gerekir.
betül hocam her iki durumdaki öğrenci içinde süreci değerlendirirdim. süreçte eğer neden belirtilmişse her iki çalışma için de analitik değerlendirme anahtarına göre puanlarını verirdim.

ya göründüğün gibi ol
yada olduğun gibi görün
                              Hz.Mevlana
se_da
seda
Süper Üye
*

Karizma : 91

Konu Sayisi: 26

« Yanıtla #7 : Kasım 12, 2007, 17:46 »

PUANLAMA YAPARKEN DİĞERLERİNDEN AYRI TUTMAZDIM, SONUÇTA ÖĞRENCİ EKSİKSİZ OLARAK ZAMANINDA GETİRMİŞ OLUYOR.EVDE YAPMASI YANLIŞ AMA NAPALIM BELKİ ALACAĞI İİ NOT ONU MOTİVE EDER..HİÇ BİRŞEY GETİRMEMESİNDEN DAHA İYİDİR,AMA İÇİMDEN BU DURUMA SİNİR OLURDUM :).. DİĞER KUŞAK İÇİNDE GEREKLİ UYARIYI YAPIP ANLAŞMA YOLUNA GİDERDİM.

BENİM SINIFIMDA BÖYLE ÖĞRENCİLERDEN BOL MİKTARDA VAR MALESEF...BAKALIM BU ANLATTIKLARIMI SİNİRİMİ DIŞA VURMADAN  ÇÖZEBİLECEKMİYİM:)

se_da

ƒαтιмα
Ŧคtเ๓ค
Süper Mod
*

« Yanıtla #8 : Kasım 12, 2007, 20:17 »

pelins öğretmenim ben buaradaki tutumunuzu yadırgadım doğrusu..öğrencinin kolundan tutup idareye götürmek  ya da velisini çağırmakla bu işlerin çözüleceğini hiç sanmıyorum.bu zaten dersin içeriğinede aykırı..öğrenciye bu şekilde dayatma yaklaşımlarla sadece derse isteğini azaltırsınız.çalışmalarını ders içerisinde tabi yapsın ama motive etme yolu bu olmamalı..okulda   da çalışacak evde çalışmasında izin verilmeli..programda bu yönde zaten..

Dilini bir binek bil.Seni gül bahçelerinede götürebilir, balçık deryalarına da sürükleyebilir. Kalbini kirli , paslı ya da parlak bir ayna bil. Bütün güzelliklere karşı körde kalabilir, güneşle parlayan, güneşi yansıtan bir talihe sahip te olabilir.............
pelinss
Global Moderator
*

« Yanıtla #9 : Kasım 12, 2007, 20:47 »

pelins öğretmenim ben buaradaki tutumunuzu yadırgadım doğrusu..öğrencinin kolundan tutup idareye götürmek  ya da velisini çağırmakla bu işlerin çözüleceğini hiç sanmıyorum.bu zaten dersin içeriğinede aykırı..öğrenciye bu şekilde dayatma yaklaşımlarla sadece derse isteğini azaltırsınız.çalışmalarını ders içerisinde tabi yapsın ama motive etme yolu bu olmamalı..okulda   da çalışacak evde çalışmasında izin verilmeli..programda bu yönde zaten..

bakın şöyle bir durum sözkonusu,ben burda üst üste malzeme getirmeyen öğrenciden bahsettim.benim için böyle bir durum sözkonusu deildir.şuana kadar hiçbir öğrencimi alıpta idareye götürmüş deilim,yada velisini çağırmışta deilim.bireysel olarak konuşmayı tercih etmişimdir.sanıyorum burda açılan konuyu ben biraz farklı değerlendirdim.yani şöyle bir öğrenci var napardınız vs gibi bir soru görünce..farklı yorumladım.amacım kimseyi kırmak filan deil,yada eleştirmekte deil,nasıl söylim hani ağırlığınızı koyun anlamında söylemek istedim.

pelinss

pelinss
Global Moderator
*

« Yanıtla #10 : Kasım 12, 2007, 21:17 »

Bu nasıl bir genelleme böyle yapanlarda zamanla yapmazlar benden söylemesi! anlaşılan bu sorunları hiç yaşamamışsınız umarım yaşamazsınızda. ders içinde  haftalık kontrol çizelgelerini dolduruyorum (-, + verdiğimi biliyorlar), bu söylediğinizi zaten yapıyorum. başka bilmediğim bir öneriniz yoksa lütfen bu soruyu size sormadım farzedin...
(birde, bu sevmiyorum ve sıkılıyorum sözünü diğer dersleride yarıdan fazla zayıf olan 8. sınıfta bir öğrencim söyledi)

Aslında yukarıdaki iki durum içinde sonuç değil süreç önemli olduğu için değerlendirmeyi buna göre yapmak ve sürecin önemli olduğunu başta öğrencilere hatırlatmak gerekir. Aksi durumlarda sonuç süreci değiştirmeyecektir.

şimdi sanıyorum bitakım sözlerim kırıcı olmuş.özür dilerim böyle bir amacım yok.dün okuduğumda farklı değerlendirdim durumu nedeni hani böyle durumları gözardı etmeyelim anlamındaydı.ben dersimin katlım düzeyi yüksektir.öyle öğrencilerim varki hiçbir dersle alakalı değiller ama benim dersime katılıyorlar.gerçekten bişeyler yapıyorum diyebiliyorlar.sıkılıyorum diyen öğrenci tam olarak ne yapacağını bilmeyen öğrencidir.yani dersin içinde değil.burda dezavantajınız sınıflarınızın kalabalık olmasıdır.bu ders 25 i geçen sınıflarda ikiye bölünürki öğretmen tam anlamıyla ilgilenebilsin,benden söylemesi tabiri belki bilgiçlik taslayan biri gibi görünüyor.inanın tamamen gayri ihtiyarı söylenmiştir.herhangi art niyet yoktur.

pelinss

« Yanıtla #10 : Kasım 12, 2007, 21:17 »

advertisement.png, 0 kB
ƒαтιмα
Ŧคtเ๓ค
Süper Mod
*

« Yanıtla #11 : Kasım 12, 2007, 21:28 »

valla ne diyeyim takdir ettim sizi..açıkçası bende mesajlarınızı yadırgamıştım..burada hepimiz sorunlarımızı dile getireceğiz tabi.betül öğretmenimde bizlerle ortak bazı noktalardaki sıkıntılarımızda çözüm önerilerimizi merak edip açmış konuyu..burada fikirlerimiz belirtirken birbirimizi kırmamak esas olmalı,olay ve durumlara yorum yaparken fevri olmamalı diye düşünmüştüm..bu sitedeki amacımızda bu değil mi? açıkçası benim sitedeki tüm arkadaşlara saygım sonsuz..sizede tabi.şu anki tavrınız benim sizinle ilgili düşüncelerimi tamamen değiştirdi...çok takdir ettim..ve size +1 gelsin   selam ve sevgiler.

bethy
<Betül>
Moderatör
*

GÜESEF/2003

« Yanıtla #12 : Kasım 12, 2007, 21:29 »

Pelin hocam bende zaten istisna durumlardan bahsediyorum ve amacımda bu istisna durumların tamamen ortadan nasıl kaldırılabileceği konusunda arkadaşların fikirlerini almak istedim. İnanın hatalı duruma düşmekle bi ara kendimi kötü hissettim ve konuyu silmek istedim. Ama art niyetli olmadığınıza eminim. Sanırım biraz sivri dilliyiz. ;)

Bu arada diğer yorum yapan değerli arkadaşlara da teşekkür ederim.

Hugh Walpole

HERŞEY İNSANLAR İÇİN
Nasıl yaşarım...
Ş.Ferah
Y@vuzYılan
Admin
*

Karizma : 1530

Konu Sayisi: 347

« Yanıtla #13 : Kasım 12, 2007, 21:58 »

bu konuda benim tavrım kesindir. Günlerce boş oturup son hafta gayret gösteren öğrenci notu yükseltmeyi başarmıştır ama yeterince değil nihayetinde ben not verırken her hafta yaptığım gözlemlerdeki 1 2 3 4 lere bakarım butun haftalarda 1 alan bir öğrencinin son hafta 4 alması sadece ıyı yola giden bir başlangıçtır ve davamını görmediğim sürece güvenmem ilerisi için iyi yolda olduğunu belirtirim ama çokta yüksek not alamaz. Hayat son dakika golleri yemeyi sevmez ama son dakika golleri atmayı sever.

Diğer öğrenciye gelince  o konuda sürece önem veririm ama sahip çıkmadığı çalışması için canını sıkacak bir düşüş yaşatırım. Kendi emeğine sahip çıkmayanın emeğine ben sahip çıkamam. eğer çıkarsam onda yanlış bir izlenim uyanır.

sitemizin sloganı
Linklerin Görülmesine izin Verilmiyor.
Linki Görebilmek için Üye Ol

(Hızlı Üye Kaydı) veya Giriş Yap

Resimlerin boyutlarını paint kullanarak küçültme   -Resimli

Özel mesajlarınızı kaydetme- Resimli

« Yanıtla #13 : Kasım 12, 2007, 21:58 »

kadir33
kadir
Onursal Admin
*

Karizma : 733

Konu Sayisi: 270

« Yanıtla #14 : Kasım 12, 2007, 22:22 »

Çocuğu kolundan tutup idareye götürmek çözüm değil.Böyle durumlarda öğretmen
    sanki acizde herşeyi idareden bekliyor konumu oluşuyor.Diğer disiplin olay-
    larında idare belki çözüm olabilir.Ben her öğrenci için önlü arkalı bir sayfa
    ayırdım.Bir sayfa birinci dönem,diğer sayfa 2.dönem için olmak üzere...
    Her haftaki çalışma durumunu,mazeretini,davranışını kısaca işliyorum.Geçen
    yıl 1.dönem Teknoloji ve Tasarım dersinden 1 alan öğrenciler oldu.malzeme
    getirmiyorsa,derse zaman zaman katılmıyorsa yada gelip boşa vakit geçiriyorsa
    bedelini ödemelidir diye düşünüyorum.Geçen yıl 1.dönem 1. alan öğrencilerin
    çoğunluğu bu sene bir şeyler yapmaya çalışıyorlar ve çabalıyorlar.

kadir33

**L@LE**
Ülkü ÇOBAN
Süper Mod
*

Karizma : 980

Konu Sayisi: 280

selçuk Üniversitesiaile ekn.vebes.öğretmenliği1998

« Yanıtla #15 : Kasım 12, 2007, 22:57 »

süreci yaşamayan öğrenci sonuçta bana muhteşem bir tasarım getirse de benden geçer not alamaz bunu öğrencilerimde bildiği için getiren alacağı notu bilir.
  Süreci yaşayıp ürününe sahip çıkmayan öğrenci ise yaşadığı sürece uygun değerlendirilir son yaptığı çalışmayı dikkate almam Yavuz beyin dediği gibni ürününe sahip çıkmadığı için tam not alanlara göre notu biraz daha düşük olur.
   Şu konuya da dikkat çekmek gerekir öğrenci sınıfta malzeme geitrmiyor ,getirip boş oturuyor  ya da dersimize devamsızlık yapıyorsa bu durumların sebebpleri araştırılıp sorunun ortadan kalkması sağlanmalıdır.

Bize değer verenleri ağlatırız.
Bize değer vermeyenler için ağlarız.
Bizim için hiç ağlamayacaklara değer veririz.....
yıldızaktaş
Aktif Üye

Karizma : 10

Konu Sayisi: 1

« Yanıtla #16 : Kasım 18, 2007, 20:01 »

öncelikle hepinıze  bol sabırlar dılerim.aynı durum 8ncsınıftayaşıyom.1kız 1oglanögrencım süreklımalzeme getırmıyor veya unuttum dıyorlar.bı ajandamvar her hafta ona artı eksı koyarak ögrencıyı takıp edıyom.velilerylekonuştum.velıögrencıden daha kötü durumda psıkolojık olarak .ama calışanlacalişmayanıda  karnede notlarını görürler.herkesın hakkı neyse onu alır

yıldızaktaş