Pramitleri kim yaptı? Sanılanın aksine, Pramitlerin yapımında kölelerin zorla çalıştırılmadığı, National Geographic-Pramitleri Kim Yaptı Belgeseli izlerseniz, merak ettiğiniz soruların cevabını bulursunuz...
Pramitlerin iilginç yapılar olduğu malum, taş yığını diyerek basitleştirmek doğru değildir. Çünkü Pramitler, çok hassas matematiksel hesaplarla yapılmıştır..Yapıldığı zamanı düşünmek gerekir.
Mısırlıların, Pramitleri inşa ettiği dönemlerde, hastayı bayıltmadan ameliyat bile ettikleri bilinir. Tarihçilerin araştırmalarına göre mısırlılar, ölüme çare aramışlardır. Diğer hastalıkları tedavi edebilmişler ve ölümü de yeneceklerini düşünmüşlerdir. Tabi sonra yok olmuşlardır. Bu gün kü mısır medeni,yetinin, bahsettiğimiz döneme göre ne kadar geri olduğunu söylemeye bile gerek yok...Kim bilir, belki de her şeyi biz yapabiliriz diye kibirlenmelerinden yok olmuşlardır..
biraz sanat tarihi okumuş herkes bilir piramitlerin nasıl yapılar olduğunu.
ve hatta piramit şeklinin nasıl ortaya çıktığınıda.....
bugün internet ortamında bir sürü yazı haber vs çıkıyor ve biz bunları doğruymuş gibi alıp başkalarına dağıtıyoruz.piramitler hakkında yukarıdaki mesajlarda bahsedilenlerin içinde en doğrusu mezarı açan bilim adamlarının kanserden öldüğüdür. ama her kanserden ölenin radyasyon aldığı muallaktır.kaldıki bu gün hala kanserin ne tedavisi vardır nede neden ortaya çıktığı tam olarak bilinmektedir.
konu ile ilgili bir kaç cümle sarfetmek isterim
-eski mısırda matematik ileri idi. sebebi; her yıl nil nehri taşar, ardından nil nehri etrafındaki topraklarının sınırları birbirine karışırmış. birbirine karışan topraklarını ayırt etmek için yüzey ölçüm birimlerini geliştirdiler.
- ölüme çare aramadılar, aksine öldükten sonra yaşamın olduğuna inandılar. onun için insan vücudu bozulmasın diye mumyaladılar. ve hayattayken kullandığı eşylarını hayvan ve kölelerinide aynı yere gömdüler.dirilince kaldığı yerden devam etsin diye.
- köleler gönüllümü çalışmış gönülsüzmü onu size bırakıyorum. keops piramidi için 100 bin kişi 30 yıl çalışmış. ölenlerin yerine yenileri getirilmiş.çünkü o zaman firavun aynı zamanda tanrı sayılıyordu. istersen çalışmıyom de.
ben piramitler için basit taş yapılar demiştim mesajımda, basit dememdeki maksadımda zaten mesajın içinde var. 7 harikadan birini öyle abarttılar ki hatta işi uzaylılara bile bağladılar. diğer harikaları da inceleyelim anlamında söylemiştim o zaman.
tabi her işin başı araştırma ve okumak diyorum.