emer
Emine&Ercan
Üye

Karizma : 20
|
 |
« Yanıtla #20 : Haziran 22, 2008, 10:47 » |
|
Salih Hocam çok haklısınız.Bu okula yeni geldim ve böyle bir muaameleye ilk defa maruz kaldım.Bütün öğretmenlerin içerisinde olması ve müdürün bu denli cesaretinin şoku içerisine girdim ve çok duygusal davrandım.Gayriresmi konuşmak,tehditler etmek çok kolay buna resmi bir boyut kazandıralım diye düşünerek sizlere danışmak istedim.Bir taraftan da öğretmenlik ile ilgili mevzuatı indirmeye ve dilekçemi yazmaya başladım bile.Çok teşekkür ederim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vitaliter
O ARTIK BİR MOD
Moderatör
Karizma : 566
HAYATIMA ANLAM YÜKLÜYORUM %0.001 LOADİNG
|
 |
« Yanıtla #21 : Haziran 22, 2008, 13:59 » |
|
hocam butun hata senın. sen kendını ılk basta ezdırmıs ve dızgınlerı elınden bırakıp ıdarecılere vermıssın. dersımız henuz onemını tam olarak kavrayamasa da ileride cok guzel bır yere gelecek. sız anladıgım kadarıyla karneye not verırken genel de 5 vermıssınız ve dogal olarak da onemınız kaybolmus. sımdıye kadar bana ıdare hıcbır ıs yaptıramadı ve yaptıramaz da bunu onlar daha ıyı bılıyor. hele gereksız lafını kımse kullanamaz vallaha ceza fılan umrumda degıl kafayı gomerım..ayrıca siz de ıdareyı fazla tınlamayın mesela bız sergı acarken sergıden dort saat once yanı hazırlıklara baslarken ıdarenın haberı oldu. gelenler arasında ılcemızın(sivas susehri) önde gelenlerı olunca da gıklarını bıle cıkaramadılar. yanı bız acıkca "ıdare senı tınlamıyoruz "dedık. simdi siz bu sene basında otorıtenızı korumalı cok sert bır gırısle ıdarecı tınlamayan bır havayla yenı egıtım ogretım yılına baslamalısınız. ondan sonra yapmanız gerekenlerı burada paylasmalıyız ve ona gore size etkılı adımlar attırabılmek ıcın elımızden gelenı yaparız...
|
|
|
|
|
|
İnsanların hayatlarına ve faaliyetlerine egemen olan kuvvet icat yetenegidir... K.ATATÜRK
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #21 : Haziran 22, 2008, 13:59 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
salih
Salih
Aktif Öğretmen
Karizma : 151
art niyetli
|
 |
« Yanıtla #22 : Haziran 22, 2008, 21:20 » |
|
hocam söylediklerinde haklısında, idareyide hiç tınlamamak olmaz.siz idareden izinsiz, ilçeden olur almadan nasıl sergi yapıyorsunuz ki? galiba bir önceki arkadaşın tam tersi bir durum var sizde idareyi iplemiyorsunuz. önemli olan arayı bozmadan kordineli çalışabilmek, başarı böyle daha kolay gelir kanaatindeyim.
|
|
|
|
|
|
Ya Olduğun Gibi Görün Yada Gözüme Görünme
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #22 : Haziran 22, 2008, 21:20 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
necrovirus
Üye

Karizma : 9
Konu Sayisi: 5
|
 |
« Yanıtla #23 : Haziran 26, 2008, 00:12 » |
|
ALLAH hepimizin yardımcısı olsun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
orhan37
OrhanGokce
Aktif Üye

Karizma : 13
life is beatiful
|
 |
« Yanıtla #24 : Haziran 26, 2008, 12:36 » |
|
Buradaki yazıları okuyunca sinirlerim depreşti. İnsanlar devletin verdiği yetkileri nasıl hoyratça ve kendilerince kullanıyorlar. ortada kanun, yönetmelik var. önce onları okuyup idrak etmek lazım, sonrasında haksızlık olarak gördüğümüz herşeye üsluba uygun, hakkımızın olduğu şekliyle yani yazılı olarak cevapa aramak durumundayız. dilekçe yazmaktan korkmayın. müdürünüze herşeyi dilekçeyle sorabilirsiniz. cevap vermek zorunda işleme almazsa aynen ilçe mem e. ayrıca size vereceği görevleri yazılı vermesini isteyin.birkaç görevi yapın.baktınız hep size yaptırıyor hemen bir dilekçe öğretmenler arasında ayrımcılık yapıyordiye bakın o zaman kim uğraşıyor.hiç bir müdür ders öğretmenelrini zor iş kolay iş yapıyor diye sınıflandıramaz böyle bir hak kimnsenin hakkı değildir.o müdür kusura bakmayın HALT etmiştir.hakkınızı aramaktan korkmayın derim.tabii keşke bu tür olaylara hiç maruz kalmasak.ama o kadar çok seviyesiz ve densiz adam o koltukları kaplamış ki maalesef güzel ülkemizin gerçeği
|
|
|
|
|
|
2005 GÜMEF AEK
|
|
|
emer
Emine&Ercan
Üye

|
 |
« Yanıtla #25 : Haziran 26, 2008, 20:30 » |
|
Orhan Hocam eşimle yaşanan tadsızlığın ardından (tabi eşimin devreye girmesini de istemezdim.Bazı olaylar benim dışımda gelişti.)müdür Pazartesi günü beni odasına çağırdı.Ben de kendisine imalı bir şekilde yönetmeliği incelediğimi ders dışı faaliyetlerde öğretmen ayrımı diye bir konuya rastlamadığımı beni yönetmeliklerin bağladığını kendisinin keyfi davranışlarının bağlamadığını ifade ettim.Bundan sonra da başkalarının yanında benim branşımı küçümsememesini böyle davranmaya devam ederse kendisiyle resmi yazışmalar ile iletişim kuracağımızı sert bir şekilde söyledim.Bu dersin amaç ve içeriğini incelemesini tavsiye ettim.Güya okulu idare etmeye çalışıyor ama okuldaki derslerin içeriğini bilmiyor.Beceri dersi zannediyor.Şu an geri adım atmış görünüyor.Ama seneye ne olur bilmem.Sessiz kalmamak lazım.Sizler de bana güç verdiniz.Her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Diğer arkadaşın söylediği gibi ALLAH hepimizin yardımcısı olsun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Y@vuzYılan
Admin
Karizma : 1532
|
 |
« Yanıtla #26 : Haziran 27, 2008, 00:40 » |
|
Orhan Hocam eşimle yaşanan tadsızlığın ardından (tabi eşimin devreye girmesini de istemezdim.Bazı olaylar benim dışımda gelişti.)müdür Pazartesi günü beni odasına çağırdı.Ben de kendisine imalı bir şekilde yönetmeliği incelediğimi ders dışı faaliyetlerde öğretmen ayrımı diye bir konuya rastlamadığımı beni yönetmeliklerin bağladığını kendisinin keyfi davranışlarının bağlamadığını ifade ettim.Bundan sonra da başkalarının yanında benim branşımı küçümsememesini böyle davranmaya devam ederse kendisiyle resmi yazışmalar ile iletişim kuracağımızı sert bir şekilde söyledim.Bu dersin amaç ve içeriğini incelemesini tavsiye ettim.Güya okulu idare etmeye çalışıyor ama okuldaki derslerin içeriğini bilmiyor.Beceri dersi zannediyor.Şu an geri adım atmış görünüyor.Ama seneye ne olur bilmem.Sessiz kalmamak lazım.Sizler de bana güç verdiniz.Her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Diğer arkadaşın söylediği gibi ALLAH hepimizin yardımcısı olsun.
çok sevindim hocam emin olun seneye de aynı şeyi yapmaya cesaret edemez Hakkınızı aramaya devam durmak yok yola devam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
...ilayda...
Global Moderator
Karizma : 631
|
 |
« Yanıtla #27 : Haziran 27, 2008, 17:48 » |
|
ne okumuş cahiller var...yada kompleks sahibi insanlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
orhan37
OrhanGokce
Aktif Üye

Karizma : 13
life is beatiful
|
 |
« Yanıtla #28 : Haziran 28, 2008, 21:19 » |
|
Hocam moralinizi yüksek tutun. Hakkınızı savunmanız elinizi güçlendirir. umarım bir daha böyle şeyler yaşamazsınız.
|
|
|
|
|
|
2005 GÜMEF AEK
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #29 : Temmuz 11, 2008, 08:07 » |
|
ben bir öğrenci olarak konuya öğrencilerin bakış açısıyla bakıyorum.eğitim sistemi öğrencileri test çocuğu tost çocuğu olmaya zorluyor.öğrencilerin çoğu OKS,SBS,ÖSS ve okulu aynı anda yürütemiyor yani benim arkadaşlarımda ve kendimde gözlediğime göre soru bankalarında ve dershanelerde ki matematik, okuldaki matematikten daha fazla önemseniyor.bu durumda teknoloji tasarımın halini düşünün.burada herkesin şuçu var.öğrencilerin bazıları planlı çalışıp hem okulda hem denemelerde başarılı oluyorlar.yani yapan nasıl yapıyor.zor iş tabii...öğretmenler de derslerine son güçleriyle asılmalı derslerini sevdirmelidir.öğrenciler zaten monoton test hayatından,eğlenceli bir okul dersine gelmeye yatkındır zaten.ama burada en büyük suç devletin ve onun eğitim sistemindedir.öğretmen ve öğrencilerden çok eğitim sistemini kuran devlet suçlu bence.bu OKS,ÖSS,SBS saçmalıklarını nasıl kaldırıp,öğrencileri okula nasıl yönlendirebilecekleri belli bence.devletimize büyük görev düşüyor.eğitim sistemindeki büyük yanlışı düzeltmezlerse teknoloji tasarım öğrencilerin derslerden bunalıp dinlenmeye geldiği bir ders olur sadece.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 11, 2008, 08:14 Gönderen: hasankarabasan »
|
|
ya tozu dumana katarsın ya da tozu dumanı yutarsın
|
|
|
kanzak2
Üye

Karizma : 6
Konu Sayisi: 1
|
 |
« Yanıtla #30 : Ağustos 02, 2008, 12:24 » |
|
değerli hocam sizin yaşadığınız olay çok üzücü olduğunu biliyorum çünkü ilk senemde ben de yaşamıştım.o zamanlar ders daha iş teknikti. ama tavrımı ortaya koyduktan sonra kesinlikle bir daha öyle bir şey olmadı.bizim mudur başyardımcısı sürekli işler veriyordu ben bazen geçiştiriyordum bazen de yapmak zorunda kalıyordum.yine bir keresinde bizim yer küre ortadan ikiye bölünmüştü öğrenciye vermiş gödermiş yapsın diye ben yapamam dedim geri gönderdim.tekrar gönderdi tekrar yapmadan gönderdim. bir ders sonra beni çağırtmış gittim mudur bey in odasında oturmuş yerküre de masanın üzerinde yapılmış bir şekilde. diyor hani yapılmıyordu bak ben nasıl yaptım. dedim sen ne demek istiyorsun mudur bey in yanına çağırmışsın tehdit mi ediyorsun. ben ne senin hizmetçinim ne de teknik servis bir daha da böyle bir şey bana göderme yapmam kapıyı çarpıp çıktım. sonra kaç defa özür diledi.ve bir daha da öyle birşey yapmadı.ve derse gelince dersi önemli kılmak sizin elinizde inanınki bu ders çok güzel ve önemli sergiler yapın ve dersin önemini onlara kavrattın. şu anda okulda en populer derslerden biri benim dersim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #30 : Ağustos 02, 2008, 12:24 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Y@vuzYılan
Admin
Karizma : 1532
|
 |
« Yanıtla #31 : Ağustos 02, 2008, 13:29 » |
|
değerli hocam sizin yaşadığınız olay çok üzücü olduğunu biliyorum çünkü ilk senemde ben de yaşamıştım.o zamanlar ders daha iş teknikti. ama tavrımı ortaya koyduktan sonra kesinlikle bir daha öyle bir şey olmadı.bizim mudur başyardımcısı sürekli işler veriyordu ben bazen geçiştiriyordum bazen de yapmak zorunda kalıyordum.yine bir keresinde bizim yer küre ortadan ikiye bölünmüştü öğrenciye vermiş gödermiş yapsın diye ben yapamam dedim geri gönderdim.tekrar gönderdi tekrar yapmadan gönderdim. bir ders sonra beni çağırtmış gittim mudur bey in odasında oturmuş yerküre de masanın üzerinde yapılmış bir şekilde. diyor hani yapılmıyordu bak ben nasıl yaptım. dedim sen ne demek istiyorsun mudur bey in yanına çağırmışsın tehdit mi ediyorsun. ben ne senin hizmetçinim ne de teknik servis bir daha da böyle bir şey bana göderme yapmam kapıyı çarpıp çıktım. sonra kaç defa özür diledi.ve bir daha da öyle birşey yapmadı.ve derse gelince dersi önemli kılmak sizin elinizde inanınki bu ders çok güzel ve önemli sergiler yapın ve dersin önemini onlara kavrattın. şu anda okulda en populer derslerden biri benim dersim.
sizi kutluyorum hocam sizin gibi arkadaşların artması dileğiyle
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emer
Emine&Ercan
Üye

|
 |
« Yanıtla #32 : Ağustos 02, 2008, 23:22 » |
|
Kanzak2 hocam desteğiniz için teşekkür,cesaretiniz için tebrik ediyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
burcu :)
Global Moderator
Karizma : 425
hayat bir oyun...
|
 |
« Yanıtla #33 : Ağustos 03, 2008, 02:08 » |
|
bende çok korkmuştum ilk okula başladığımda herkesin yaşı benden büyüktü ilk stajer ve sözleşmeli öğretmen bendim okul öğretmenler ve idaresi sürekli birbiriyle sorunlu bir okuldu.bana nasıl davranacaklarını bilmiyorlardı.yeni öğretmenim çocuklar üzerinde disiplin sağlayamam ağlayarak sınıftan çıkarım sanıyorlardı.birazda tipimden kaynaklanıyor sanırım bu:)ama birgün olsun karıştırmadım sınıfıma tabi saygısızlıkta yapmadım hiçkimseye.. benide üzecek birkaç şey oldu ama ben dersimi o kadar eğlenceli işledimki öğrenciler o kadar memnunduki diğer arkadaşlarım meraktan dersi izlemeye geliyordu. ve branş değiştirip bizim derse öğretmen olup olmayacaklarını soruyorlardı bana. ve yıl sonu sergisindede rüştümüzü ispatlamış olduk. bir kez boyun eğince sonu gelmez ama en önemli şey haklarını bilmek gerekiyor yoksa haksız duruma düşebilirsin
|
|
|
|
|
|
bana adam olmadanda gelebilirsin ben nasılsa adam ederim seni...
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #33 : Ağustos 03, 2008, 02:08 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ylzgnr
Seyirci
Karizma : 0
Konu Sayisi: 0
|
 |
« Yanıtla #34 : Ağustos 27, 2008, 14:44 » |
|
arkadaşlar hepinize katılıyorum.bu dünyada tekim zannediyodum ama rahatladım demek hepimiz çekiyomuşuz bu sıkıntıları.bu müdürler başımızdayken biz önemsenmeyiz.buna bi dur denmesi gerek.ikinci sınıf öğretmen muamelesinden bıktım...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
burcu :)
Global Moderator
Karizma : 425
hayat bir oyun...
|
 |
« Yanıtla #35 : Ağustos 27, 2008, 21:33 » |
|
hocam ezdirmeyin kendinizi de dersinizi de sonuçta müdürde olsa kimse size ve dersinize haksızlık yapamaz
|
|
|
|
|
|
bana adam olmadanda gelebilirsin ben nasılsa adam ederim seni...
|
|
|
|