Teknoloji ve Tasarim kaynak sitesi

147,983 Mesaj 16,513 Konu- Gönderen: 45,408 Üye - Son üye: omeralunok
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: okulda teknoloji ve tasarım öğretmeni olmak  (Okunma Sayısı 1242 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
necrovirus
Üye
**

Karizma : 9

Konu Sayisi: 5

« : Mayıs 29, 2008, 16:28 »

bulundugum okulda (afyonun kasabasındayım)tek ve tasarım dersine karşı hem okul idaresi hemde öğrenciler arasında gereksiz bir ders oldugu konusunda ön yardı vardı elimden gelen herşeyi yaptım ama kimseye yaranamadım sene baında atelye istedim kütüphane yaptılar  haftada anca 1-2 öğrenci giderse gider başkada giden olmuyor. direk bana vermem dediler yaptıgımız projeleri koyacak  isdim yer vermedikleri gibi  koyacak bir yerde göstermediler
okulda yapılması gereken tüm amele işleri benim derste ve bana yaptırdılar elimden birşey gelmedi hemen hemen tüm deneme sınavlarını benim derslerşime gelecek şekilde ayarlamışlar deneme sınavlarını okul idaresinden degilde her zaman öğrencilerden öğrendim knuppel2

hele bir gün dersime hazırlanıp gelmişim okula müdür beni merdivenlerde karşıladı hocam ağaç dikilecek siz dikeceksiniz hangi sınıfta dersiniz var dedi (o sırada dışarda çocuklar beden dersi yapiyorlardı onlar bile yapmadılar)
hele bugun olan temelli deli etti beni nasıl denk getirdilerse 8 sınıfların meslek liselerine gezisi varmış sansa bakınki benimde 4 saat 8lere dersim var hocam sen gideceksin dediler birsey diyemedim gittik geldik okula öğleden sonra 6lara dersim vardı bir öğrenci nöbetçiymiş dersime gelebilirmiyim diye bana sordu tamben gel diyecekken müdür yardımcısı geldi dersin ne diye sordu bende dersi tek ve tasarım dedim müdür yardımcısı BOŞVER GEREKSİZ dedi git şu merdivenleri süpür dedi NE KADAR MORALİM BOZULDU ANLATAMAM

bizler değersizmiyiz  ?
ve 2 sorum olacak sizlere

1.diger brans ders öğretmeni olabilmek icin elimizden gele brsey varmı ? kurs murs vb ?
2.bilgisayar formatörü olabiliyormuyuz olabiliyorsak nasıl oluruz

NOT : LÜTFEN KONUMU SİLMEYİN (konumu silecekseniz lütfen benide banlayın)
ilgi ve alakanıza teşekkür ederim
« Son Düzenleme: Mayıs 30, 2008, 07:17 Gönderen: necrovirus » Logged

necrovirus

<a href="http://www.teknolojik.org/selocan.swf" target="_blank">http://www.teknolojik.org/selocan.swf</a>

zelihakinci
Moderatör
*

Karizma : 282

Konu Sayisi: 95

« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2008, 17:11 »

Ben de sizinle aynı duyguları paylaşıyorum. Hatta acaba sınıfın kapısına "her türlü etkinlik yapılır" yazısı assam mı diye düşünüyorum.
« Son Düzenleme: Mayıs 30, 2008, 19:01 Gönderen: Y@vuzYılan » Logged

zelihakinci

<a href="http://www.teknolojik.org/selocan.swf" target="_blank">http://www.teknolojik.org/selocan.swf</a>

« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2008, 17:11 »

fuatguner
Moderatör
*

Karizma : 471

Konu Sayisi: 94

« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2008, 17:32 »

bu konuya +1 ler feda olsun. 3E77B9613E11 3E77B9613E11 3E77B9613E11

herşeyi çok güzel ve net özetlemiş.
« Son Düzenleme: Mayıs 29, 2008, 19:31 Gönderen: fuatguner » Logged

G.Ü.M.E.F. / AEK / 2005 MEZUNU
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2008, 17:32 »

egeli
Özlem
Aktif Öğretmen
*

Karizma : 74

Konu Sayisi: 6

GÜMEF A.E.K 2003 Uşak

« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2008, 18:14 »

Buna benzer olaylar yaşıyorum bende.Dersimin önemini kavratmak için çok uğraşıyorum.Ama bazılarının bu konuya bakışı hiç değişmiyor.

Tahir olmak da ayıp değil Zühre olmak da
hattâ sevda yüzünden ölmek de ayıp değil,
bütün iş Tahirle Zühre olabilmekte
yani yürekte.N.H.RAN

Uşak 2008
necrovirus
Üye
**

« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2008, 19:29 »

inanın elimden gelen her şeyi yaptım ama genede kimseye yaranamadım bir kuruşluk deger görmedim
not: yukarıdaki sorularıma birileri cevap verebilirse inanın çok makbule gececek

necrovirus

fuatguner
Moderatör
*

Karizma : 471

Konu Sayisi: 94

« Yanıtla #5 : Mayıs 29, 2008, 19:33 »

1.sorunun cevabı: hocam malesef diğer branşlara geçme gibi bir şansımız yok.
2.sorunun cevabı:formatör öğretmen olunabiliyor ama ondan önce bazı kursları almak gerekiyor ve tabi biraz da adamınızın olması lazım.

G.Ü.M.E.F. / AEK / 2005 MEZUNU
ƒαтιмα
Ŧคtเ๓ค
Süper Mod
*

Karizma : 788

Konu Sayisi: 186

« Yanıtla #6 : Mayıs 29, 2008, 19:52 »

ben gel diyecekken müdür yardımcısı geldi dersin ne diye sordu bende dersi tek ve tasarım dedim müdür yardımcısı BOŞVER GEREKSİZ dedi git şu merdivenleri süpür dedi NE KADAR MORALİM BOZULDU ANLATAMAM

bizler değersizmiyiz  ?

bu kadarınada pes doğrusu..hocam bizler değersiz değiliz sadece onlar cahil bence..açıkçası  çalıştığım okulda dersimi kabullenmeme bir sorun yaşamadım ne öğrencilerim ne de  idarecilerim tarafından..pilot bir okulda çalışıyorum biraz yoğun ama dersimi asla kimseye ezdirmem..ama sizide anlayabiliyorum bazı yerlerde özellikle küçük kasabalarda maalesef zor durumlar yaşanıyor.bence ümitsizliğe kapılmak yerine rest çekebilmeliyiz bu durumlara. herşeyden önce derslerimde öğrencilerime dersin önemini kavrattığımı düşünüyorum..bunu yaparsak belki idarecilerde anlamıyorlarsada anlamak zorunda kalırlar..bende afyon a il dışı tayin istedim.umarım sizin yaşadığınız bu sorunu yaşamam..size kolay gelsin ama direnelim hocam bence..saygılar

Dilini bir binek bil.Seni gül bahçelerinede götürebilir, balçık deryalarına da sürükleyebilir. Kalbini kirli , paslı ya da parlak bir ayna bil. Bütün güzelliklere karşı körde kalabilir, güneşle parlayan, güneşi yansıtan bir talihe sahip te olabilir.............
seralp
Global Moderator
*

Karizma : 410

Konu Sayisi: 92

« Yanıtla #7 : Mayıs 29, 2008, 19:53 »

idareci  olun diyebilirim size.
ben okul idaresinden de diğer ders öğretmenlerinden de ters bir durum görmedim.sadece bir kaç veli canımı sıktı.
umarım bu tür olumsuzluklar bir an önce son bulur.

..doğa çetindi ve ister insan,ister bağ omcası,ister vişne olalım,bir şey olabilmek bir ürün verebilmek için sabırla bıkmadan direnmek direnmek ve katlanmak gerekiyordu...E.Tonguç
ahmetkök
Global Moderator
*

Karizma : 702

Konu Sayisi: 116

« Yanıtla #8 : Mayıs 29, 2008, 20:54 »

necrovirus öğretmenim hiç kafana takma dersimizi değersiz olarak değerlendiren idareciler okulun sahibi değil, okulun asıl sahibi öğretmenler ve öğrencilerdir, idareciler kendi işlerine baksınlar bizim dersi değerlendirmek onlara kalmadı.Öğretmenlik vicdan sahibi insanların yapacağı bir meslektir okullar bizimdir okulun bahçesine ağaç dikilicekse bunu eniyi yapacak olan bizleriz, okulumuz tamir edilicekse tamirde ederiz, yeterki gölge etmesinler. Seralp öğretmenimin dediği gibi idareci olabilirsen ol başka bir branşa geçeyim diye uğraşma bizim branşımız çok güzel aktif bir branş, ben çok seviyorum, sanada çalışmalarında başarılar dilerim.

“Son ağaç kesilip, son nehir kirletilip, son balık da tutulduktan sonra insanlar paranın yenmediğini anlayacaktır.”

Kızılderili Atasözü

Linklerin Görülmesine izin Verilmiyor.
Linki Görebilmek için Üye Ol

(Hızlı Üye Kaydı) veya Giriş Yap

filizerturk
Moderatör
*

Karizma : 309

Konu Sayisi: 48

« Yanıtla #9 : Mayıs 29, 2008, 21:01 »

okuldaki öğrenci ve öğretmenlerden tutun hizmetlilere kadar, veliler de dahil dersi gereksiz ve boş görüyorlar. geçenlerde öğretmen odasında arkadaşlar bana ''sizde (tekn. tas. öğretmenlri) maaş alıyormusunuz'' diye espri yaptılar. bazı şeyleri direk söyledikleride oluyor. ben verebildiğim kadar cevabımı veriyorum. idaremiz yinede dersin işlenişi ile ilgili gerekleri yerine getiriyor çok sorun yaşamıyorum. sizede allah kolaylık versin hocam

GÜMEF / AEK / 2004
MEHMET
Admin
*

Karizma : 744

Konu Sayisi: 800

« Yanıtla #10 : Mayıs 29, 2008, 23:41 »

Yaşadığınız üzücü olaylardan ötürü sizi teselli etmekten başka birşey gelmiyor elimizden maalesef.

Öncelikle konunuzu silme gibi bir eylemi asla göstermeyeceğimizi belirtmek isteriz.

Yaşadığınız sorunları istanbulda görev yapan arkadaşlar maalesef anlayamazlar. Anadolunun bir ilçesinde çıkıp da bu sorunları yaşamıyorum diyen varsa helal olsun. Kendimi ezdirmem ayaklarını geçip soruna eğilmek lazım.

Lanet olsun bizler değersizmiyiz sorusunu sordurtan eğitim sistemimize.

Sorularınıza gelince:
1.sorunuz
Diğer branş öğretmeni olabilmeniz mümkün görünmüyor. Atama branşınıza bağlı da değişebilir. Mesleki eğitim çıkışlıysanız bir şekilde meslek liselerine tekrar dönebilirsiniz. Aksi halde bu avantajınız da kalmıyor. Kurslar sadece ekstra derslere girme imkanı verir. Branşınızı değiştirebilmek için yeniden bir üniversite bitirmeniz gerekir. O zaman direkt olarak geçiş sağlarsınız.

2.sorunuz
Bilgisayar formatörlüğü meselesi 2 gruba ayrılıyor. Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenliği ve Okul Formatör öğretmeni.

EBTFO sınavı mart ayında yapıldı ve torpil olmadı. A plus seviyesinde bilgisayar soruları soruldu ve 50+ alanı genelde bakanlık onayıyla il formatörü yaptılar. Ancak bunun da dezavantajları vardı. Örneğin ben kazanıp çağrıldığım halde kabul etmedim.

Okul formatörlüğü ise daha avantajlı. Ancak okulda bir bilgisayar sınıfı bulunması gerekiyor ve o okulda bilgisayar öğretmeni yada formatör öğretmen bulunmaması gerekiyor. Bu şekilde olan okullardan başvuru alınıyor ve müdürün onayıyla başvuranlardan birisi kursa katılıp formatör öğretmen oluyor.

umarım kafanızdaki soru işaretleri gitmiştir.

Karizma nedir, nasıl karizma verilir? Tıklayın

Mail, şifre ve diğer bilgileri değiştirme. Resimli anlatım.

Profilinize resim ve kişisel imza ekleme.

Rapidshare sitesinden download. Resimli anlatım.

Sitemize dosya/resim eklemek için tıklayın.(Bilgisayarınızdakiler)

Mesajlarda başka bir sitedeki fotoğrafları göstermek.
« Yanıtla #10 : Mayıs 29, 2008, 23:41 »

advertisement.png, 0 kB
orhan37
OrhanGokce
Aktif Üye

Karizma : 13

Konu Sayisi: 0

life is beatiful

« Yanıtla #11 : Mayıs 30, 2008, 00:00 »

Hocam bu durum maalesef çok üzücü. Durumunuzu okuyunca halime şükrettim. Böyle bir durumla karşılaşmadım. size tavsiyem biraz hırçın olun. haklarınızı tam anlamıyla öğrenip bazı durumlarda direnin. İnanın etkili oluyor. En fazla soruşturma geçirirsiniz. Korkmayın kıdeminiz artar. Çok üzüldüm hocam.

2005 GÜMEF AEK
seralp
Global Moderator
*

Karizma : 410

Konu Sayisi: 92

« Yanıtla #12 : Mayıs 30, 2008, 00:13 »

necrovırus kaç yıllık öğretmensiniz?sadece merak.yerinizde olsam bu siteye biraz daha fazla zaman ayırır tüm konuları inceler seneye bu dersin güçlü bir ders olduğunu ispatlarım... okuldaki değerli arkadaşlarınıza....gerçi ispatlamaya gerek yok belki de ama bence bu sizi mutlu eder.bu branş öğretmenleri olarak çok donanımlı olmalıyız. dersin değeri bize bağlı, bizim elimizde..

mehmet hocam haklsınız istanbulda en azında şişli bölgesinde ders genelde beğeniliyor ve idareciler tarafından destek görüyor. sanırım bunun sebebi birazda okulun durumu..okul diğer sorunlarını çözmüşse bu tür derslerin önemi olduğunu düşünüyor .nöbetçi öğrenciye okul merdivenlerini süpürtmek ihtiyacı duyulmasından anladığım kadarı ile o okulda yeni buluşlar,tasarımlar,hayal gücü, düzen kurgu,yapımm gibi kavramlar öncelikli olamıyor.

..doğa çetindi ve ister insan,ister bağ omcası,ister vişne olalım,bir şey olabilmek bir ürün verebilmek için sabırla bıkmadan direnmek direnmek ve katlanmak gerekiyordu...E.Tonguç
Y@vuzYılan
Admin
*

Karizma : 1532

Konu Sayisi: 348

« Yanıtla #13 : Mayıs 30, 2008, 00:14 »

inanın elimden gelen her şeyi yaptım ama genede kimseye yaranamadım bir kuruşluk deger görmedim
not: yukarıdaki sorularıma birileri cevap verebilirse inanın çok makbule gececek

Hocam kendinizi kandırmaktan vazgeçin öncelikle özlük haklarınızı öğrenin müdür denilen kişinin elinde sizi herhangi bir yere sürecek yetkisi yoktur. Bir kere olsun sağlam durmayı denediniz mi?.

Size öğretmenliğimin ilk1 ayında yaşadığım olayı anlayatım ister ders alın ister almayın. Ders o zaman iş teknik müdür bey bana geldi hocam WC deki sabunluklar değişecek dedi. Ben aynen şu cevabı verdim ben tamirci değilim müdür bey köyden tamirciye söyleyin o yapsın. Şimdi aynı şey olsun yine yaparım ve nihayetinde şuan ki okulumda da yapıyorum. Geçen gün olan bir olay diğer zümrem ülkü hocam önemli bir sebepten dolayı gelemedi. Hocam grupları  bir araya getirin  diye bir talep geldi. Benim verdiğim cevap ben not veriyorum grubum müsait değil.

Bu iki olayda da idare boğazıma sarılacak değil. Hocam bence siz branş değişmeyin kusura bakmayın ama öğretmenliği bırakın. Cümlelerim sizi kırdıysa kırılın hocam dost acı söyler biran önce değişin hocam kaybedecek bir şeyiniz kalmamış zaten.

« Son Düzenleme: Mayıs 30, 2008, 00:30 Gönderen: Y@vuzYılan » Logged

sitemizin sloganı

Resimlerin boyutlarını paint kullanarak küçültme   -Resimli

Özel mesajlarınızı kaydetme- Resimli

« Yanıtla #13 : Mayıs 30, 2008, 00:14 »

necrovirus
Üye
**

« Yanıtla #14 : Mayıs 30, 2008, 01:22 »

daha yeni mezun bir sözleşmeli öğretmenim (daha ilk yılımda bıktırma derecesine geldim ama kpss ye tekrar hazırlanıyorum kadroya geçebilirsem inşallah bir şeyler yapmaya çalısacagım)

Y@vuzYılan
gercekten acı konustunuz 9vcxv

ilk yılım oldugu için pek fazla özlük haklarımı bilmiyorum  ve bu senenin basında öszleşmeli öğrt lerin sözleşmeleri fest edilebiliyordu bir kerede laf arasında sözleşmemin fes edilebilecegini (ilçe milli eğitim müd) işitmek zorunda kaldım maalesefki
sitenizi ve birkaç tane daha siteyi her zama incelemeye calısıyorum

necrovirus

Y@vuzYılan
Admin
*

Karizma : 1532

Konu Sayisi: 348

« Yanıtla #15 : Mayıs 30, 2008, 01:40 »

acı konuşmak bazen insanı kendine getirir. Doktorların hastalarının güçlü olabilmesi için gerçeği detaylarıyla anlatırlar. Sözlerimi lütfen bir şeyleri biliyormuşta ahkam kesiyormuş gibi kabul etmeyin. Sadece arkadaşça tavsiylerdir bunlar ;

Milli Eğitimde konuşan sizi tehdit eden çok olur ama iş icraata gelince çoğu bir şey yapamaz. İnanın bana üst kademelerde de sizin hakkınızı başkasına yedirmeyecek insanlar vardır. Hesabını sormazlar mı sanıyorusunuz  ortada hiçbir şey yokken  sözleşmenizin fesh edilmesinin.

Lütfen kendi iyiliğiniz için bir kaç insanı tersleyin ama unutmayın ki bir yerde kabul edilmek istiyorsanız önce icraatlarınızı gösterin size ihtiyaç duyulsun. Günümüzde öğretmenlerin bir çoğunun bilişim çağına ayak uyduruamaması bir teknoloji tasarım öğretmeni olarak sizin en büyük fırsatınızdır. Gidecek ikinci bir kapınız daha olursa kapıyı çarpması daha kolay olur  2hgf  2hgf  Alsınlar kapılarını başlarına çalsınlar. Bu konu başlığını değişiştirerek kendinize değer vermeye başlayabilirsiniz. Siz kendinize değer vermezseniz başkalarından değer görmeye hakkınız yok sanırım.

Bence siz isterseniz yaşadıklarınız sadece kötü bir anı olarak kalır. Yeni bir başlangıç isterseniz biz yanınızdayız. Aksi taktirde kimse size yardım edemez.

sitemizin sloganı

Resimlerin boyutlarını paint kullanarak küçültme   -Resimli

Özel mesajlarınızı kaydetme- Resimli

salih
Salih
Aktif Öğretmen
*

Karizma : 151

Konu Sayisi: 21

art niyetli

« Yanıtla #16 : Mayıs 30, 2008, 04:41 »

1999 yılında izmirde bir özel okulda göreve başladım.ikinci yılımın başında öğretmenler toplantısı yapıyoruz. yeni gelen arkadaşlar var.hem onları tanıyoruz hem önümüzdeki yılı planlıyoruz.
  Mustafa adında bir beden eğitimi öğretmeni gelmiş. 2 yıllık öğretmen. benimde kafamda bir bedenci profili var.(dikkat edin bedenci diyorum, beden eğitimi öğretmeni değil. o derece yani) arkadaşımız söz alıp, yapacaklarından bahsetmeye başladı.konuşuyor ama ne konuşuyor.... çocukların bedensel gelişiminden tutunda anatomiye kadar bir çok konuya değinip beden eğitimi dersinin öneminden bahsetti.belli ki alınına hakim, dopdolu.herkes ilgi ile dinledi.daha ilk günden branşını ne kadar sevdiği ve ne kadar sahip çıkacağını belli etmişti arkadaşımız. nitekimde yıl içerisinde yaptığı çalışmaları hayranlıkla izledik.
  o arkadaşımızın dersine bu denli sahip çıkışından çok şey öğrendim.bazı arkadaşlar bana yine kızıp sitem edebilirler ama birinin sizin dersinize değer vermesi için önce sizin değer vermeniz ve sahip çıkmanız gerekir.
  öğrenci teknoloji ve tasarımın ne olduğunu anlamalı, böyle bir dersin neden konduğunu bilmeli önce.
  okulum için herşeyi yaparım, ama bazı işleri benim dersime bilerek denk getirecekler benden öğrenci almaya kalkacaklar,
   öyle bir delikanlı görmedim henüz...
   bir arkadaşımız öğretmenler arasında espiri yapıldığından bahsetmiş. bende sık sık yapıyorum diğer arkadaşlara...
   "KEŞKE AZ DAHA OKUSAYDINIZDA RESİM ÖĞRETMENİ YADA TEKNOLOJİ TASARIM ÖĞRETMENİ OLSAYDINIZ" diye. AMA HERKESİ DE YAPMIYORLAR İŞTE diyorum smitten

Ya Olduğun Gibi Görün Yada Gözüme Görünme
yıldızkaradag
Kıdemli Üye

Karizma : 6

Konu Sayisi: 0

« Yanıtla #17 : Mayıs 30, 2008, 16:35 »

Okulda bana da genelde işler verilir ama beni diğerlerine göre daha becerikli gördükleri için.Geçen gün kendini bilmez bir hoca senin dersinden kimse zayıf almaz dedi incik boncuk yaptırıyormuşum.Tabi diğer arkadaşlar ne kadar hassas olduğumu bildikleri için sessizce dinlemeye başladılar.Sergimi hatırlamasını söyledim sustu.Özellikle fencimiz dersi iş eğitimine göre çok beğendiğini söyledi.Türkçe konuşmaktan aciz türkçeyi öğretmeye çalışan kişilerde var.Arkadaşların söylediği gibi vicdan işidir bu meslek benim vicdanım rahatsa sorun yok.Meslekte yeni olmanın ürkekliği var sizde ama kendinizi ezdirmeyin seneler geçtikçe bunu anlayacaksınız.

yıldızkaradag

« Yanıtla #17 : Mayıs 30, 2008, 16:35 »