NURC@N ( İcl@l )
Aktif Öğretmen
Karizma : 111
ayrıntılardaki mutluluk.......
|
 |
« Yanıtla #20 : Eylül 27, 2006, 21:39 » |
|
arkadaşlar tasarım günlüğünü dersin sonunda mı yazdıracaksınız yoksa mutlu yayıncılığın hazırlamış olduğu kitapta belirttiği gibi tüm ders esnasında yanında bulundurup ara ara notlar mı alacak? ben kararsız kaldım.
|
|
|
|
|
|
Aç Herkese Açabildiğin Kadar Sineni; Ummanlar Gibi Olsun..... İnançla Geril ve insana Sevgi Duy; Kalmasın Alaka Duymadığın Ve El Uzatmadığın Bir Mahsun Gönül...... gazi aile ekonomisi ve beslenme öğrt.1998
|
|
|
nart
Aktif Öğretmen
Karizma : 171
Konu Sayisi: 33
|
 |
« Yanıtla #21 : Eylül 27, 2006, 21:45 » |
|
Arkadaşlar ben diğer arkadaşımla yeşil,kırmızı,mavi ve sarı 4 adet kapaklı dosya istedik.Yeşil dosyalar okuldaki tüm öğrenciler için tasarım günlüğü,kırmızılar düzen kuşağı ürün dosyası,mavi dosyalar,kurgu kuşağı ürün dosyası ve sarı dosyalar da yapım kuşağı ürün dosyası olacak.Böylece hem çocuklar hem de biz kuşakları birbirinden ayırmış olacağız.Bilmem iyi bir fikir mi?Bu sene böyle yapalım da seneye bilemiyorum artık...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #21 : Eylül 27, 2006, 21:45 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gulsen
Seyirci
Karizma : 0
Konu Sayisi: 0
|
 |
« Yanıtla #22 : Eylül 27, 2006, 22:43 » |
|
ben öğrencileri serbest bıraktım. kimisi normal günlük almayı düşünüyor, kimisi defter, kimisi de dosya kağıdına yazacak günlüklerini. Her kuşak için farklı renklerde etkinlik dosyası fikri güzel, bende öyle yapayım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #22 : Eylül 27, 2006, 22:43 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
orkide
Üye

Karizma : 1
|
 |
« Yanıtla #23 : Eylül 27, 2006, 23:13 » |
|
Ben büyük klasör içinde her kuşak için ayrı dosya tutmalarını tasarım günlükleri haftalık olarak yapılacağı için günlüklere tarih yazarak hangi kuşakta gerçekleşti ise o kuşak dosyasında toplamalarını istedim.tüm çalışmalar aynı anda tek klasör içinde görülebilecek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
refref
Yeni Üye
Karizma : 0
|
 |
« Yanıtla #24 : Eylül 27, 2006, 23:32 » |
|
teknoloji ve tasarım için kılavuz kitabı gelen varmı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ayseli
Kıdemli Üye

Karizma : 33
|
 |
« Yanıtla #25 : Eylül 28, 2006, 00:23 » |
|
Arkadaşlar, Ben 1 dönem için, sadece 2 adet kapaklı dosya,her dosyanın içinde şimdilik 5 adet poşet dosya istedim.Her öğrencinin isminin olduğu kapaklı dosyaların içinde, öğrencinin ve bizim tutacağımız formları bulunduracağım.Her ders sonunda dosya kağıdına yapılacak bu çalışmaları dosyalara yerleştirtmeyi düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
Elindeyse zamana, dur geçme diye dayat! Bir sigara içmekten daha kısa bu hayat... N.F.K
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #26 : Eylül 28, 2006, 00:24 » |
|
zamanla taşlar yerine oturacak emin olun bence kılavuzu ve sitemizi takip ederek bu problemlerin üstesinden geleceğiz. ama biraz ssakin olmak lazım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aslı çelik
Aktif Üye

Karizma : 12
Konu Sayisi: 4
|
 |
« Yanıtla #27 : Eylül 28, 2006, 00:32 » |
|
ben öğrencilere poşetli dosyalardan aldırdım ve bunu 8 . sınıfın sonuna kadar kullanacakları ve temizliğinin değerlendirme aşamasında önemine çokca değindim. birde makas cetvel vb. sık kullanılan malzemeleride yanlarından ayırmamalarını söyledim. günlüklere tv gazete den bulacakları tasarım haberlerinide ekleyebileceklerini söyledim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pelindeniz
Aktif Üye

Karizma : 8
Konu Sayisi: 3
|
 |
« Yanıtla #28 : Eylül 28, 2006, 00:35 » |
|
ben de defter tutmalarınısöyleyecektim ama a4 kağıt daha uygun olur sanırım.şablon hazırlayan arkadaş oldu mu,bizimle paylaşırsan seviniriz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ilknur
Aktif Öğretmen
Karizma : 25
|
 |
« Yanıtla #29 : Eylül 28, 2006, 00:37 » |
|
Ben 7. sınıflarda ilk adım etkinliğini bitirdim.Günlük için defter istemiştim.Etkinlik bitiminde günlüklerine yazdılar.Birkaç kişiye yazdıklarını sınıf içinde okuttum.Çok güzel yazanlar oldu.Ritm ve Tekrar konusunun hayatımızdaki yerini yazmış çoğu.Ve şimdye kadar farketmeyip bu etkinlikle beraber bunu farkettiklerini belirtmişler.Bazıları etkinliğin çok eğlenceli geçtiğini ve dersin bitmesini istemediklerini belirtmiş .Benden ilk izlenimler olumlu arkadaşlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pelindeniz
Aktif Üye

Karizma : 8
Konu Sayisi: 3
|
 |
« Yanıtla #30 : Eylül 28, 2006, 00:38 » |
|
ben de sıkı takipdeyim kılavuz kitapdan haber yok.umarım dönem bitmeden gönderirler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #30 : Eylül 28, 2006, 00:38 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ece
Aktif Öğretmen
Karizma : 90
|
 |
« Yanıtla #31 : Eylül 28, 2006, 22:22 » |
|
ben defter aldırdım nasıl günlük tutmaları gerektiğini anlattım,kırtesiyede de ürün dosyası hazırlattım her etkinliğin sonunda verecekleri dosyayı aldılar bu hafta ilkadım ile başlıyorum hayırlısı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BiJeN
Aktif Öğretmen
Karizma : 300
Konu Sayisi: 24
|
 |
« Yanıtla #32 : Eylül 28, 2006, 22:39 » |
|
arkadaşlar bence dosya olayını büyütmeyelim. ne de olsa biçimi değil çocukların içini nasıl dolduracakları önemli.bir kaç alternatif sunarsınız fayda ve zararlarından bahsedersiniz seçimi onlara bırakırsınız. ne de olsa tasarlama adımlarından biri sayılır. ayrıca ben günlüğün çizgisiz büyük boy defter olması taraftarıyım.benimkiler eski yıllarda üç sayfa dönem ödevine bile sahip çıkamıyordu. günlükleri sene sonu saklamak üzere toplayacağım..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mercan
Üye

Karizma : 1