Teknoloji ve Tasarim kaynak sitesi

150,914 Mesaj 16,714 Konu- Gönderen: 47,557 Üye - Son üye: aruzdem
GENEL - GÜNCELHer Telden (Moderatörler: Y@vUz, M@Li, filizerturk, ember, karadeniz rüzgarı, @Bıcırık@)Haydi İsminizi didikleyin ...
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Haydi İsminizi didikleyin ...  (Okunma Sayısı 536 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Can1
Karizmatik
Süper Mod
*

Karizma : 583

Konu Sayisi: 246

O.D.T.U. Bilgisayar Müh.

« : Haziran 16, 2008, 16:12 »

BÜLENT Türkiye'de en çok kullanılan 12. isim (... 10. osman, 11. fatih, 12. bülent, 13. ömer, 14. ismail, ...). Ülkemizde yaklaşık her 160 kişiden birinin adı BÜLENT ve ismin yaygınlık oranı binde 6.25.

BÜLENT adının yaygınlık oranının Türkiye'nin resmi nüfus sayımı sonuçları ve günlük ortalama nüfus artış hızına orantılarsak ülkemizde 16-06-2008 16:05 itibariyle yaklaşık 444,596 kişinin isminin BÜLENT olduğu ve BÜLENT isimli kişi sayısının her yıl ortalama 7429 kişi arttığı tahmini yapılabilir.

BÜLENT adının Amerika Birleşik Devletindeki yaygınlık oranı ise bir milyonda 19.94 civarında ve bu hesaba göre ABD'de yaklaşık 6,067 BÜLENT yaşadığı tahmin edilebilir. ABD'nin nüfus istatistikleri dikkate alındığında Amerikada BÜLENT sayısı her yıl 52 kişi artıyor.

BÜLENT Türkiye'nin en yaygın 12. ismiyken, Amerika Birleşik Devletinde en yaygın 12. ad ise Charles ismi. BÜLENT adının yakın kullanım oranına sahip diğer Amerikalı isim kardeşleri arasında 10. Paul 11. Edward 12. Charles 13. Mark 14. Alan isimleri de sayılabilir.

Sizde isminizi araştırmak didiklemek istiyorsanız  linki

Linklerin Görülmesine izin Verilmiyor.
Linki Görebilmek için Üye Ol

(Hızlı Üye Kaydı) veya Giriş Yap
TIKLA

Can1

<a href="http://www.teknolojik.org/selocan.swf" target="_blank">http://www.teknolojik.org/selocan.swf</a>

karadeniz rüzgarı
öğrenci
Moderator
*

Karizma : 621

Konu Sayisi: 324

Y@vuz'un ve Ülkü Çoban'ın küçük l@lesi

« Yanıtla #1 : Haziran 16, 2008, 19:19 »

Bende ismimi didikledim Bülent öğretmenim  2hgf Paylaşımınız için teşekkürler :)) +1

MERVE Türkiye'de en çok kullanılan 89. isim (... 87. salih, 88. nur, 89. merve, 90. umut, 91. sedat, ...). Ülkemizde yaklaşık her 491 kişiden birinin adı MERVE ve ismin yaygınlık oranı binde 2.04.

MERVE adının yaygınlık oranının Türkiye'nin resmi nüfus sayımı sonuçları ve günlük ortalama nüfus artış hızına orantılarsak ülkemizde 16-06-2008 19:17 itibariyle yaklaşık 145,117 kişinin isminin MERVE olduğu ve MERVE isimli kişi sayısının her yıl ortalama 2425 kişi arttığı tahmini yapılabilir.

MERVE isminin Amerika Birleşik Devletindeki yaygınlık oranını hesaplarken bu isme elimizdeki Amerikan veritabanındaki 702,203 kişi arasında hiç rastlayamadık. Bu nedenle ismin Amerika Birleşik Devletindeki yaygınlık oranın bir milyonda 1.4'ten dahi az olduğunu ve Amerikada toplam 400'den az sayıda MERVE yaşadığını tahmin ediyoruz.

MERVE Türkiye'nin en yaygın 89. ismiyken, Amerika Birleşik Devletinde en yaygın 89. ad ise Barbara ismi. MERVE adının yakın kullanım oranına sahip diğer Amerikalı isim kardeşleri arasında 87. Jane 88. Samuel 89. Barbara 90. Linda 91. Margaret isimleri de sayılabilir.

Karadeniz rüzgarı

Şerefle bitirilmesi gereken En asil görevdir HAYAT. Bir lokma ekmek için Şerefini çiğnetmeye; Bir anlık eğlence için Servetini tüketmeye, Bir zamanlık mevkii için El ayak öpmeye, İnsanları ezip geçmeye, Günlük menfaatler için Onurunu terk etmeye, Bir kısım insanlara kızıp Tüm insanlara düşman Olmaya değmez bu HAYAT...
« Yanıtla #1 : Haziran 16, 2008, 19:19 »

*__#@ρρу__*
Aktif Öğrenci
*

Karizma : 65

Konu Sayisi: 69

Tuzla Behiye-Dr.Nevhiz Işıl Anadolu Lisesi / İst.

« Yanıtla #2 : Haziran 16, 2008, 20:20 »

bnde didikledim  ve bunları buldu :D

MUTLU Türkiye'de en çok kullanılan 295. isim (... 293. ünal, 294. aykut, 295. mutlu, 296. aslıhan, 297. ayten, ...). Ülkemizde yaklaşık her 1,227 kişiden birinin adı MUTLU ve ismin yaygınlık oranı binde 0.81.

MUTLU adının yaygınlık oranının Türkiye'nin resmi nüfus sayımı sonuçları ve günlük ortalama nüfus artış hızına orantılarsak ülkemizde 16-06-2008 20:15 itibariyle yaklaşık 57,620 kişinin isminin MUTLU olduğu ve MUTLU isimli kişi sayısının her yıl ortalama 963 kişi arttığı tahmini yapılabilir.

MUTLU isminin Amerika Birleşik Devletindeki yaygınlık oranını hesaplarken bu isme elimizdeki Amerikan veritabanındaki 702,203 kişi arasında hiç rastlayamadık. Bu nedenle ismin Amerika Birleşik Devletindeki yaygınlık oranın bir milyonda 1.4'ten dahi az olduğunu ve Amerikada toplam 400'den az sayıda MUTLU yaşadığını tahmin ediyoruz.

MUTLU Türkiye'nin en yaygın 295. ismiyken, Amerika Birleşik Devletinde en yaygın 295. ad ise Virginia ismi. MUTLU adının yakın kullanım oranına sahip diğer Amerikalı isim kardeşleri arasında 293. Enrique 294. Ivan 295. Virginia 296. Wilson 297. Ramon isimleri de sayılabilir. "İsmiDidikle.com'dan alınmıştır" yazılarak ile bu ilginç, doğru ama gayet de gereksiz bilgi serbestçe dağıtılabilir ve kopyalanabilir.

« Yanıtla #2 : Haziran 16, 2008, 20:20 »

**L@LE**
Ülkü ÇOBAN
Global L@le
*

Karizma : 1005

Konu Sayisi: 288

selçuk Üniversitesiaile ekn.vebes.öğretmenliği1998

« Yanıtla #3 : Haziran 16, 2008, 20:36 »

bende didikledim valla  th_say_cheese ama nadir isimler arasındayım severim ismimi ayrıca iyi ki babam ismimi ülkü koymuş  3F3B9F2E5051

ÜLKÜ Türkiye'de en çok kullanılan 182. isim (... 180. semih, 181. nevzat, 182. ülkü, 183. tayfun, 184. yücel, ...). Ülkemizde yaklaşık her 818 kişiden birinin adı ÜLKÜ ve ismin yaygınlık oranı binde 1.22.

ÜLKÜ adının yaygınlık oranının Türkiye'nin resmi nüfus sayımı sonuçları ve günlük ortalama nüfus artış hızına orantılarsak ülkemizde 16-06-2008 20:34 itibariyle yaklaşık 86,785 kişinin isminin ÜLKÜ olduğu ve ÜLKÜ isimli kişi sayısının her yıl ortalama 1450 kişi arttığı tahmini yapılabilir.

ÜLKÜ adının Amerika Birleşik Devletindeki yaygınlık oranı ise bir milyonda 5.70 civarında ve bu hesaba göre ABD'de yaklaşık 1,733 ÜLKÜ yaşadığı tahmin edilebilir. ABD'nin nüfus istatistikleri dikkate alındığında Amerikada ÜLKÜ sayısı her yıl 15 kişi artıyor.

ÜLKÜ Türkiye'nin en yaygın 182. ismiyken, Amerika Birleşik Devletinde en yaygın 182. ad ise Mohammad ismi. ÜLKÜ adının yakın kullanım oranına sahip diğer Amerikalı isim kardeşleri arasında 180. Kathryn 181. Marvin 182. Mohammad 183. Robin 184. Michele isimleri de sayılabilir. "İsmiDidikle.com'dan alınmıştır" yazılarak ile bu ilginç, doğru ama gayet de gereksiz bilgi serbestçe dağıtılabilir ve kopyalanabilir.

mutluluğun resmini çiz deseler bana bizi çizerdim :)
**L@LE**
Ülkü ÇOBAN
Global L@le
*

« Yanıtla #4 : Haziran 16, 2008, 20:36 »

bu arada +1 karizma can1 geldi sana güzel bir konu açmışsın  3E77B9613E11

Can1
Karizmatik
Süper Mod
*

O.D.T.U. Bilgisayar Müh.

« Yanıtla #5 : Haziran 16, 2008, 21:15 »

Başka yokmu ismini didikliyen  2hgf

Can1

<a href="http://www.teknolojik.org/selocan.swf" target="_blank">http://www.teknolojik.org/selocan.swf</a>

ƒαтιмα
Ŧคtเ๓ค
Süper Mod
*

Karizma : 835

Konu Sayisi: 187

« Yanıtla #6 : Haziran 16, 2008, 21:32 »

BENDE DİDİKLEYEYİM DEDİM SANIRIM BİRAZ FAZLA DİDİKLENDİ..ELİMİZ AYARI YOKMUŞ 2hgf 2hgf 2hgf

FATMA Türkiye'de en çok kullanılan 22. isim (... 20. elif, 21. dilek, 22. fatma, 23. emre, 24. pınar, ...). Ülkemizde yaklaşık her 217 kişiden birinin adı FATMA ve ismin yaygınlık oranı binde 4.62.

FATMA adının yaygınlık oranının Türkiye'nin resmi nüfus sayımı sonuçları ve günlük ortalama nüfus artış hızına orantılarsak ülkemizde 16-06-2008 21:19 itibariyle yaklaşık 328,648 kişinin isminin FATMA olduğu ve FATMA isimli kişi sayısının her yıl ortalama 5491 kişi arttığı tahmini yapılabilir.

FATMA adının Amerika Birleşik Devletindeki yaygınlık oranı ise bir milyonda 21.36 civarında ve bu hesaba göre ABD'de yaklaşık 6,500 FATMA yaşadığı tahmin edilebilir. ABD'nin nüfus istatistikleri dikkate alındığında Amerikada FATMA sayısı her yıl 56 kişi artıyor.

FATMA Türkiye'nin en yaygın 22. ismiyken, Amerika Birleşik Devletinde en yaygın 22. ad ise Jeffrey ismi. FATMA adının yakın kullanım oranına sahip diğer Amerikalı isim kardeşleri arasında 20. Scott 21. Anthony 22. Jeffrey 23. Peter 24. Marie isimleri de sayılabilir. "İsmiDidikle.com'dan alınmıştır" yazılarak ile bu ilginç, doğru ama gayet de gereksiz bilgi serbestçe dağıtılabilir ve kopyalanabilir.

Fatma, şefkattir: Anne
Fatma, duygudur: Hüzün
Fatma, çığlıktır: Martı
Fatma, renktir: Kara
Fatma, dosttur: Ağaç
Fatma, delildir: Aşk
Fatma, camdır: Kalp
Fatma: taştır: Sabır
Fatma, masaldır: Bağdat
Fatma, kervandır: Gam
Fatma, bestedir: Mahur
Fatma, müjgandır: Ağlamak
Fatma, gurbettir:Yol
Fatma, sıladır: İstanbul

Yaratılmışları en şereflisi olan Sevgili Rehberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) şerefli kızı. O kadar şerefli Allah Resulu (s.a.v.) 'Güneş şu dört kadından daha hayırlı kadı üzerine doğmamıştır. Firavunun Karısı Asiye, İmran'ın Kızı Meryem, Huveylid'in Kızı Hatice, Muhammed'in Kızı Fatıma' (Allah hepsinden razı olsun)

edepli demek.Fatıma dan gelir zamanla fatma olarak kısaltılmıştır.
(bakınız: zaman, emek, edep, demek, lara, aman, salt, kısa, an gelir)

sütten kesilmek demek arapça
sütten kesilen kadınlar güzel olduğu için güzel kadın manasında da kullanılır.

Dilini bir binek bil.Seni gül bahçelerinede götürebilir, balçık deryalarına da sürükleyebilir. Kalbini kirli , paslı ya da parlak bir ayna bil. Bütün güzelliklere karşı körde kalabilir, güneşle parlayan, güneşi yansıtan bir talihe sahip te olabilir.............
Can1
Karizmatik
Süper Mod
*

O.D.T.U. Bilgisayar Müh.

« Yanıtla #7 : Haziran 16, 2008, 21:35 »

bu ne yaa...  2hgf 2hgf

way be Fatma hocamızın ismi bayağı özelmiş.. kıskandım falla  2hgf

Can1

**L@LE**
Ülkü ÇOBAN
Global L@le
*

« Yanıtla #8 : Haziran 16, 2008, 21:37 »

aman fatma ne didikledin öyle sözlüklerdeki tüm anlamları bilem çıkmış benim adımı da didiklesene güzelim ben sadece bir anlamını biliyorum  3F3B9F2E5051

Cahit/İZMİR***
²°°° İzmirLi ²°°° -İmbat, Kumru, Bayoz, Kordon ve Fuar...!!!
Global Moderator
*

Karizma : 266

Konu Sayisi: 210

Öğretmenler..!Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.

« Yanıtla #9 : Haziran 16, 2008, 21:39 »

Valla benim ismimin anlamını bulamadım ama yurdumuzda kullnım sıralaması 449.olduğunu öğrenebildim.
Swevgiler.

Nerede karşılıklı sevgi ve saygı varsa,
Orada İtimat ve İtaat vardır,
İtimat ve itaatın olduğu yerde Disiplin vardır,
Disiplinin olduğu yerde Huzur,
Huzurun olduğu yerde Başarı vardır...

K.Atatürk

Can1
Karizmatik
Süper Mod
*

O.D.T.U. Bilgisayar Müh.

« Yanıtla #10 : Haziran 16, 2008, 21:41 »

Arkadaşımın kızının adı Madlen dünyada öyle bir isim yok  2hgf 2hgf

Can1

« Yanıtla #10 : Haziran 16, 2008, 21:41 »

advertisement.png, 0 kB
ƒαтιмα
Ŧคtเ๓ค
Süper Mod
*

« Yanıtla #11 : Haziran 16, 2008, 21:50 »

aman fatma ne didikledin öyle sözlüklerdeki tüm anlamları bilem çıkmış benim adımı da didiklesene güzelim ben sadece bir anlamını biliyorum  3F3B9F2E5051

lalecanım ama didikle deyince dayanamadım..biraz fazla kaçtı ama neyse.. 2hgf

senin isminin lalecanım 3F3B9F2E5051

Ülkü - Ancak, düşüncede varolan şey

Dilini bir binek bil.Seni gül bahçelerinede götürebilir, balçık deryalarına da sürükleyebilir. Kalbini kirli , paslı ya da parlak bir ayna bil. Bütün güzelliklere karşı körde kalabilir, güneşle parlayan, güneşi yansıtan bir talihe sahip te olabilir.............
ƒαтιмα
Ŧคtเ๓ค
Süper Mod
*

« Yanıtla #12 : Haziran 16, 2008, 21:53 »

cahit öğretmenim bu da sizin için:)

Cahit:Çok çalışan, çaba gösteren (kimse).

ahmetkök
Global Moderator
*

Karizma : 709

Konu Sayisi: 118

« Yanıtla #13 : Haziran 16, 2008, 22:00 »

Benim BARKOT hoşuma gitti.

“Son ağaç kesilip, son nehir kirletilip, son balık da tutulduktan sonra insanlar paranın yenmediğini anlayacaktır.”

Kızılderili Atasözü

« Yanıtla #13 : Haziran 16, 2008, 22:00 »

nurcihan
Global Moderator
*

Karizma : 564

Konu Sayisi: 171

"FELAKET UNUTULDUĞUNDA FELAKETTİR"

« Yanıtla #14 : Haziran 16, 2008, 22:10 »

ama nadir isimler arasındayım

Türkiye'de en çok kullanılan 182. isim

Ülkü Öğretmenim sen öyle dersen ben ne diyeyim?
Türkiye'de kulanılan en yaygın 1174. isimmiş benimki????

17 AĞUSTOS 1999'u da yitirdiklerimizi de unutmadık.
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: