Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’ye gelen öğrenciler Anıtkabir’i ziyaret etti. Aslanlı yoldan yürüyerek Anıtkabir’e çıkan öğrenciler, rehberden Atatürk hakkında bilgi aldı. Misafir öğrenciler Atatürk’ün dünya çocukları ve evrensel barış hakkındaki sözlerini dinledi.
Azerbaycan’dan Nijerya’ya, Moğolistan’dan Sırbistan’a, Tanzanya’dan Rusya’ya kadar dünyanın 110 ülkesinden 550 öğrenciyi temsil eden öğrenciler kabri başında Türkçe olarak Atatürk’e olan sevgilerini dile getirdi.
Olimpiyatlara Tanzanya’dan katılan Aly Asghar, Atatürk’ün tüm dünyada saygıyla anılan bir lider olduğunu söyleyerek, “Atatürk’ü bize öğretmenlerimiz sevdirdi. Atatürk gençler ve çocuklara hep önem vermiş. Bizi hep geleceğin teminatı olarak görmüş. Ben Türkiye’den binlerce kilometre uzaktan geliyorum. Fakat o, bizim de kalbimizde yer alıyor.
Şimdi hep gıpta ettiğim Atatürk’ün mezarını ziyaret etmekten çok memnunum.” dedi. Kırgızistanlı Venera Susarenko duygularını şöyle dile getirdi: “İstanbul’u, Ankara’yı görmek tabii güzeldi ama bunun yanında Türk meclisini ve Atatürk’ün kabrini gezmek benim için çok güzel bir duygu.”
Sekiz şehirde Türkçe şöleni yapılıyor
6. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na katılan öğrenciler, İstanbul’daki finalden önce 8 ilde düzenlenecek ‘Türkçe Şöleni’nde sahneye çıkacak. Kayseri, Ankara, Erzurum, Gaziantep İzmir, Konya, Bursa ve Sakarya’da düzenlenecek şölenlerle olimpiyat heyecanı Türkiye geneline yayılacak. Türkçe şöleni için Bursa’ya gelecek öğrenciler bugün şehir turuna katılacak. Konuk öğrenciler akşam Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda binlerce Bursalı’nın karşısına çıkacak. Şölen, Olay TV ve Mehtap TV’den naklen yayınlanacak. Misafir öğrenciler, Sakarya’da da 30 Mayıs Cuma akşamı saat 19.00′da Atatürk Spor Salonu’ndaki şölene katılacaklar.
Duran Savaş, Sakarya; Fatih Karakılıç, Bursa
28 Mayıs 2008, Çarşamba