hocam neresinden başlasam bilemiyorum.öncelikle belirtmek isterim ki bu durumun garantisi yok.yani yeni sene biz de teknoloji ve tasarım işleyeceğiz derlerse hiç şaşırmayın.
orada işleniş falan da yokmuş zaten.yani sizin anlayacağınız kim kime dum duma.bir başı boşluk hakim imiş.arkadaşım 10 günlüğüne türkiyeye gelmişti.geri döndüğünde müdürü demiş ki:"hocam 3 gündür okula gelmiyorsunuz.neredesiniz?"adam 10 gündür okulda yok müdürün haberi yok.orada öğretmenler sendikası çok etkin.çok sık eylem ve tatil yapıyorlarmış.kiralar çok yüksek yaşam pahalıymış.arkadaşım girne de.girne orasının istanbulu imiş.orada bulunan öğretmenler dışişleri bakanlığının personeli statüsünde oluyormuş.yani diplomatik kişi.yani sorumluluğu büyük.attığınız her adıma dikkat etmek zorundasınız.şunu da bilmenizde yarar var:kıbrıslı türkler bizleri hiç ama hiç sevmiyorlarmış.sizler olmasanız bizler daha rahat oluruz diyorlarmış.yaklaşımları bu.aslında bunu uzun uzun tartışmak lazım ama burası yeri değil.
kıbrıs a ilk kez gidecekseniz tavuk hastalığı denen bir hastalıkları var onu mutlaka 1 kez yaşayacaksınız.
milli savunma bakanlığına ait tesislerden faydalanabiliyorsunuz.her türlü imkanlarından hemde.buradaki maaşınız hesabınıza yatıyor.ayrıca oradan da 1000 dolar civarında maaş alıyorsunuz ama oturulabilecek bir evin kirası girne de 500 dolar gibi bir rakam imiş.
asıl önemli olan ise türkiyedeki okulunuzdaki kadronuz il veya ilçeye çekiliyor.5 sene kalıyorsunuz kıbrısta.geldiğinizde eski okulunuzu unutun.artık nereye verirlerse.bu çok inemli.yani yeriniz rahatsa bir kez daha düşünün derim.
sevgiler..................... ..
Hocam şimdiye kadar araştırmalarımda maddi konularda ve oradaki yaşayışla ilgili az çok bilgi sahibi olmaya başladım, sizin verdiğiniz bilgilerin içinde teşekkür ederim .
Bu yıl ildışı tayin istedim zaten (İş Okuluna), bir yer değişikliği zaten sözkonusu ama bakalım neresi olacak.Seminer sonrası kafamda bazı şeyler yerine oturacak ve tam kararımı da vermiş olacağım.
Ben daha çok KKTC'de ders işlenişinin nasıl olduğunu merak ediyorum.Sınıflar bölünüyor mu? vs. gibi.
KKTC'de ki bi okulun sitesini incelediğimde ev ekonomisi, iş-teknik, ticaret ve tarım branşların tüm öğretmenlerin olduğunu gördüm ve şaşırdım açıkcası ,neden derseniz bizim okullarımızda iki branş var sadece artık dersimiz teknoloji tasarım olduğu için tek branş olduk ama neyse...
Anlayacağınız kafamda çok soru var ve bunları netleştirmeye ihtiyacım var.
Paylaşımlarınız için tekrar teşekkürler....