Teknoloji ve Tasarim kaynak sitesi

151,171 Mesaj 16,743 Konu- Gönderen: 47,804 Üye - Son üye: ahmetmavili33
Teknoloji ve TasarımTeknoloji ve Tasarım Dersi (Moderatörler: gülfidan, Y@vUz)Yurtdışında (Kıbrıs'ta) Teknoloji Tasarım Dersi
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Yurtdışında (Kıbrıs'ta) Teknoloji Tasarım Dersi  (Okunma Sayısı 362 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
zeynepsss
Aktif Üye

Karizma : 15

Konu Sayisi: 12

« : Haziran 05, 2008, 23:51 »

Alıntı
Tasarım ve Teknoloji dersinin, daha önce okullarda okutulan İş Teknik, Ev Ekonomisi, Tarım ve Ticaret derslerinin alanlarını da kapsayan 15 modülden oluştuğunu anlattı. (Kıbrıs)

Arkadaşlar daha önce yurtdışı görevine gidip(Kıbrıs'a) orada teknoloji tasarım dersine giren ya da Kıbrıs'ta teknoloji tasarım dersinin nasıl işlendiğiyle ilgili bilgisi olan ve paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim ...

yukarıda yaptığım alıntı Kıbrıs Milli Eğitim ve Kültür Bakanının yaptığı açıklamadan alınmıştır , açıklamada "15 modül" den falan bahsedince aklım da karışmadı değil açıkcası...

Gazi Üni.Mesleki Eğitim Fak. AEB 2001
ayseli
Kıdemli Üye

Karizma : 33

Konu Sayisi: 6

« Yanıtla #1 : Haziran 06, 2008, 09:13 »

Başka neler vardı ? Daha sonra bizde yapılacak değişiklikler bunlar olmasın...

Elindeyse zamana, dur geçme diye dayat!
Bir sigara içmekten daha kısa bu hayat...
                                                          N.F.K
« Yanıtla #1 : Haziran 06, 2008, 09:13 »

mahmutnedimeser
Yeni Üye
*

Karizma : 3

Konu Sayisi: 0

« Yanıtla #2 : Haziran 12, 2008, 07:57 »

çok yakın arkadaşım kıbrısa işe ğitimi öğretmeni olarak gitmişti.şu an hala orada.onlar 2 senedir iş eğitimine devam.orası bizim burası gibi değil arkadaşlar.ayrı bir ülke.ayrı bir bakanlık ve mifredatı da farklı.onların bakanlığı iş eğitimine devam ediyor o yüzden de iş eğitimi öğretmeni isityorlar.yani orada bu gün itibariyle teknoloji ve tasarım dersi yok.

mahmutnedimeser

<a href="http://www.teknolojik.org/selocan.swf" target="_blank">http://www.teknolojik.org/selocan.swf</a>

« Yanıtla #2 : Haziran 12, 2008, 07:57 »

zeynepsss
Aktif Üye

« Yanıtla #3 : Haziran 12, 2008, 19:42 »

çok yakın arkadaşım kıbrısa iş eğitimi öğretmeni olarak gitmişti.şu an hala orada.onlar 2 senedir iş eğitimine devam.orası bizim burası gibi değil arkadaşlar.ayrı bir ülke.ayrı bir bakanlık ve mifredatı da farklı.onların bakanlığı iş eğitimine devam ediyor o yüzden de iş eğitimi öğretmeni isityorlar.yani orada bu gün itibariyle teknoloji ve tasarım dersi yok.

Nedim öğretmenim KKTC'ye öğretmen seçiminde İş Eğitimi(Ev Ekonomisi) veya İş Eğitimi(İş-Teknik ) olarak belirtiliyor benim merak etme sebebim ise geçen sene Yurtdışı sınavına girdim ve kazandım. Önümüzde Öğretim döneminde hayırlısıyla KKTC'de görev alacağım bu nedenle nasıl bi program ve işleniş olduğunu merak etmiştim.

Sizin anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla eskisi gibi ev ekonomisi ve iş teknik öğretimine devam ediliyor.
İlginiz ve açıkamanız için teşekkürler, konular ve işleniş hakkında biraz daha ayrıntılı bilgi aktarabilirseniz merakımı biraz olsun gidermiş olacaksınız hocam.

Şimdiden paylaşımınız için teşekkürler...

mahmutnedimeser
Yeni Üye
*

« Yanıtla #4 : Haziran 12, 2008, 22:11 »

hocam neresinden başlasam bilemiyorum.öncelikle belirtmek isterim ki bu durumun garantisi yok.yani yeni sene biz de teknoloji ve tasarım işleyeceğiz derlerse hiç şaşırmayın.

orada işleniş falan da yokmuş zaten.yani sizin anlayacağınız kim kime dum duma.bir başı boşluk hakim imiş.arkadaşım 10 günlüğüne türkiyeye gelmişti.geri döndüğünde müdürü demiş ki:"hocam 3 gündür okula gelmiyorsunuz.neredesiniz?"adam 10 gündür okulda yok müdürün haberi yok.orada öğretmenler sendikası çok etkin.çok sık eylem ve tatil yapıyorlarmış.kiralar çok yüksek yaşam pahalıymış.arkadaşım girne de.girne orasının istanbulu imiş.orada bulunan öğretmenler dışişleri bakanlığının personeli statüsünde oluyormuş.yani diplomatik kişi.yani sorumluluğu büyük.attığınız her adıma dikkat etmek zorundasınız.şunu da bilmenizde yarar var:kıbrıslı türkler bizleri hiç ama hiç sevmiyorlarmış.sizler olmasanız bizler daha rahat oluruz diyorlarmış.yaklaşımları bu.aslında bunu uzun uzun tartışmak lazım ama burası yeri değil.
kıbrıs a ilk kez gidecekseniz tavuk hastalığı denen bir hastalıkları var onu mutlaka 1 kez yaşayacaksınız.

milli savunma bakanlığına ait tesislerden faydalanabiliyorsunuz.her türlü imkanlarından hemde.buradaki maaşınız hesabınıza yatıyor.ayrıca oradan da 1000 dolar civarında maaş alıyorsunuz ama oturulabilecek bir evin kirası girne de 500 dolar gibi bir rakam imiş.

asıl önemli olan ise türkiyedeki okulunuzdaki kadronuz il veya ilçeye çekiliyor.5 sene kalıyorsunuz kıbrısta.geldiğinizde eski okulunuzu unutun.artık nereye verirlerse.bu çok inemli.yani yeriniz rahatsa bir kez daha düşünün derim.

sevgiler..................... ..

mahmutnedimeser

<a href="http://www.teknolojik.org/selocan.swf" target="_blank">http://www.teknolojik.org/selocan.swf</a>

zeynepsss
Aktif Üye

« Yanıtla #5 : Haziran 13, 2008, 00:18 »

hocam neresinden başlasam bilemiyorum.öncelikle belirtmek isterim ki bu durumun garantisi yok.yani yeni sene biz de teknoloji ve tasarım işleyeceğiz derlerse hiç şaşırmayın.

orada işleniş falan da yokmuş zaten.yani sizin anlayacağınız kim kime dum duma.bir başı boşluk hakim imiş.arkadaşım 10 günlüğüne türkiyeye gelmişti.geri döndüğünde müdürü demiş ki:"hocam 3 gündür okula gelmiyorsunuz.neredesiniz?"adam 10 gündür okulda yok müdürün haberi yok.orada öğretmenler sendikası çok etkin.çok sık eylem ve tatil yapıyorlarmış.kiralar çok yüksek yaşam pahalıymış.arkadaşım girne de.girne orasının istanbulu imiş.orada bulunan öğretmenler dışişleri bakanlığının personeli statüsünde oluyormuş.yani diplomatik kişi.yani sorumluluğu büyük.attığınız her adıma dikkat etmek zorundasınız.şunu da bilmenizde yarar var:kıbrıslı türkler bizleri hiç ama hiç sevmiyorlarmış.sizler olmasanız bizler daha rahat oluruz diyorlarmış.yaklaşımları bu.aslında bunu uzun uzun tartışmak lazım ama burası yeri değil.
kıbrıs a ilk kez gidecekseniz tavuk hastalığı denen bir hastalıkları var onu mutlaka 1 kez yaşayacaksınız.

milli savunma bakanlığına ait tesislerden faydalanabiliyorsunuz.her türlü imkanlarından hemde.buradaki maaşınız hesabınıza yatıyor.ayrıca oradan da 1000 dolar civarında maaş alıyorsunuz ama oturulabilecek bir evin kirası girne de 500 dolar gibi bir rakam imiş.

asıl önemli olan ise türkiyedeki okulunuzdaki kadronuz il veya ilçeye çekiliyor.5 sene kalıyorsunuz kıbrısta.geldiğinizde eski okulunuzu unutun.artık nereye verirlerse.bu çok inemli.yani yeriniz rahatsa bir kez daha düşünün derim.

sevgiler..................... ..

Hocam şimdiye kadar araştırmalarımda maddi konularda ve oradaki yaşayışla ilgili az çok bilgi sahibi olmaya başladım, sizin verdiğiniz bilgilerin içinde teşekkür ederim .

Bu yıl ildışı tayin istedim zaten (İş Okuluna), bir yer değişikliği zaten sözkonusu ama bakalım neresi olacak.Seminer sonrası kafamda bazı şeyler yerine oturacak ve tam kararımı da vermiş olacağım.

Ben daha çok KKTC'de ders işlenişinin nasıl olduğunu merak ediyorum.Sınıflar bölünüyor mu? vs. gibi.

KKTC'de ki bi okulun sitesini incelediğimde ev ekonomisi, iş-teknik, ticaret ve tarım branşların tüm öğretmenlerin olduğunu gördüm ve şaşırdım açıkcası ,neden derseniz bizim okullarımızda iki branş var sadece artık dersimiz teknoloji tasarım olduğu için tek branş olduk ama neyse...

Anlayacağınız kafamda çok soru var ve bunları netleştirmeye ihtiyacım var.

Paylaşımlarınız için tekrar teşekkürler....

mahmutnedimeser
Yeni Üye
*

« Yanıtla #6 : Haziran 19, 2008, 14:27 »

Linklerin Görülmesine izin Verilmiyor.
Linki Görebilmek için Üye Ol

(Hızlı Üye Kaydı) veya Giriş Yap

bu yazıdan anlaşılacağı üzere önümüzdeki yıl kktc de de teknoloji ve tasarım dersi uygulanmaya başlanacak.

mahmutnedimeser

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Google Etiket Sitemap Sitemap2 Sitemap3 Arsiv Seo 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 146 146