Arkadaşlar sizlerle insan anatomisi ile ilgili bir site paylaşmak istiyorum. Linki aşağıda vereceğim ancak bir iki açıklama yapmak istiyorum:
Biyoloji Öğretmenleri, Tıp öğrencileri, araştırmacılar ve konu ile ilgilenenler için ideal.
Ancak site ingilizce.
Program CD veya DVD ye yüklenemiyor.
Sadece internet bağlantısı ile çalışıyor.
Bu programa/siteye üyelik ücretsiz. (sonra değişir mi bilemiyorum).
Bu programın çalışabilmesi için gerekli donanımlar şöyle sıralanmış:
2 gHz Pentium 4 processor, or equivalent
2 GB RAM
Windows 2000/XP (32-bit)
DirectX 9.0c
3D-enabled video card with 256+ MB on-board RAM
Internet Explorer 7 (32-bit)
Anark Client plug-in 4.0
Adobe Flash Player plug-in 8.0+ Burada önemli olan Anark programı. Eğer bilgisayarınızda bu program yüklü değilse
aşağıda verdiğim basamaklardaki "Launch Visible Body" aşamasında bilgisayarınıza yükleyebiliyorsunuz.
Ağ bağlantısı olan laboratuvarlarda, projeksiyon ile öğrencilere gösterilebilir.
Siteye
Linklerin Görülmesine izin Verilmiyor.
Linki Görebilmek için
Üye Ol

(Hızlı Üye Kaydı) veya
Giriş Yapadresinden girebilirsiniz.
Sağ üst köşedeki New User kısmından üyelik başvurusu yapılıyor. Başvuru yaptıktan sonra mail adresinize link gönderiliyor. Mailinizden linki tıklayıp siteye giriş yapabiliyorsunuz.
Giriş sonrası ana sayfadan Launch Visible Body tıklıyorsunuz. Eğer Anark Client plug-in 4.0 programı bilgisayarınızda yoksa sayfa açılamıyor. Ekranın üstündeki tool bar'ın altında ortaya çıkan sarı uyarı bölümünde ActiveX yükleme barını tıklayın. Anark Client plug-in 4.0 programı yüklenecektir. Yükleme sonrası O bölümde Learn kısmı ile programın kullanılışı görülüyor.
Dolaşımdan iskelete, endokrinden sindirime kadar tüm sistemleri üç boyutlu ve çevirerek inceleyebiliyorsunuz.
Ben bu programı derslerimde kullanmayı düşünüyorum.