Y@vuzYılan
Admin
Karizma : 1541
|
 |
« Yanıtla #15 : Ekim 30, 2006, 16:02 » |
|
Arkadaşlar bu ara siteyi daha hızlı bir hale getirmek için mehmet hocamla uğraşıyoruz. Bu sebeple bazı konularda fikirlerimizi söyleme fırsatı bulamıyoruz. Sitedeki arkadaşların bizi anlayacağını umuyoruz. Bir kaç kelime söylemek gerekirse n.art arkadaşımız cok güzel bir konu açmış. Meb bizi malesef yalnız bıraktı ama belkide bu bizim hayrımıza oldu çunku tam bir kaynaşma içerisine girdik TT öğretmenleri olarak. öğretmen arkadaşların dersle ilgili kaygıları eskisine oranla büyük oranda azaldı. En azından sitede bana yardım edını dıye bağıran arkadaşlarımız kalmadı. Bundan sonra yapacağımız işler arasında ttkb ile karşılıklı saygı ilişkileri içerisinde dersimizin en iyi duruma gelmesini sağlamak. Bakın bu konuda onlarla iletişim içerisinde olmamız önemli. İsteklerimizi belirtirken de kullanacağımız tarzın tüm teknoloji tasarım öğetmenlerini ilgilendiriğini de unutmadan maddeleri göndermeye devam edelım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karabay
Üye

Karizma : 0
Konu Sayisi: 0
|
 |
« Yanıtla #16 : Ekim 31, 2006, 14:20 » |
|
teşekkürler....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #16 : Ekim 31, 2006, 14:20 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BiJeN
Aktif Öğretmen
Karizma : 300
Konu Sayisi: 24
|
 |
« Yanıtla #17 : Ekim 31, 2006, 18:07 » |
|
12-Dersin içeriğine çok hakim olan, mutlaka bu branş ya da en azından kavramları ortak yan branşlardan müfettişlerin teftişe ya da artık asıl görevleri olduğu üzere 'rehberliğe' gelmeleri gerekmektedir.. Tamamen kişilik problemleri ile dolu, ön yargılı ve ders içeriğinden bi haber müfettişlerle uğraşıp dert anlatmaktan yorulduk!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #17 : Ekim 31, 2006, 18:07 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
beren
Aktif Üye

Karizma : 1
|
 |
« Yanıtla #18 : Ekim 31, 2006, 18:59 » |
|
okulda iki arkadaşız.sınıfları bölüp işliği de birer hafta dönüşümlü olarak kullanıyoruz.işlik amaca uygun olmasa da.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
birnur sahin
Aktif Öğretmen
Karizma : 10
Konu Sayisi: 3
|
 |
« Yanıtla #19 : Ekim 31, 2006, 21:13 » |
|
Sevgili arkadaşım satfanız açıldığındaki ortaya çıkan söz özellikle bir güven veriyor .Yarınlardan umutlu olan insanlara hep güven duymuşumdur.Çalışmalarınız içinde ayrıca teşekkürler.TTkb yazdıklarına katılıyorum.bende meil atıcam.Artık haklarımızı istemenin zamanı geldide geçiyor.Ama hatırlayacaklar mı bilmem yıllardır madur loduk yeter artık bütün angariye işler bizde hak vermeye gelince yok.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mina
Aktif Öğretmen
Karizma : 321
|
 |
« Yanıtla #20 : Ekim 31, 2006, 21:35 » |
|
TT dersi ile ilgili sorunlar bitmiyor okulumuzdaki resim öğretmeni norma düştü okul yok evde bekliyor onun yerine ücretli güzel sanatlar mezunu arkadaş geldi TT dersine giriyor bu mantığı anlayabilmiş değilim çalışmalarınız için teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
omermt
Üye

|
 |
« Yanıtla #21 : Kasım 01, 2006, 17:49 » |
|
nart arkadaşa tşkr.Bence de yeterli mezun oluşuncaya kadar resim öğretmenleri görevlendirilmeli.ben 28 saat okutuyorum resimci arkadaşım norm fazlası görülüyor.bu arkadaşlar .da yıllarca iş eğ. için çaba verdiler ve tasarım konusunda donanımlılar.hemen bir düzenleme yapılmalı :-\
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ayşe
Aktif Öğretmen
Karizma : 40
Konu Sayisi: 22
|
 |
« Yanıtla #22 : Kasım 01, 2006, 19:29 » |
|
Ben de bu sene ve geçen sene çok sinirlendiğim bir konu eklenmesini istiyorum.Bilmiyorum sizlerde de oluyormu.Eğitim yılı başında ilçelerde branş zümreleri oluyor.ve her okulun zümre başkanları katılıyor.Bizim okulda zümre başkanı ben değilim buna rağmen hiç bir zorunluluğum olmadığı halde derse olan ilgimden işimi gücümü bırakıp ben de gidiyorum.Ama başkanlık edecek kimse gelmiyor.öğretmenler biraz oturup gittiler.Bu yıl da ders değişti. çok önemli mutlaka gelirler dedim yine kimse ilçe zümre başkanı gelmedi.Bizi adam yerine, ders yerine koymuyorlar.bilgili donanımlı ilçe zümre başkanları olsun ve mutlaka gelsinler istiyorum.Biz üvey evlatmıyız?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aksoy
Üye

|
 |
« Yanıtla #23 : Kasım 01, 2006, 22:12 » |
|
Kesinlikle hizmetiçi kursları olmalı . Sadece belirli sayıda öğretmenler değil istekli tüm öğretmenleri kapsamalı.En az hatayla dersleri nasıl işleriz diye düşünüyoruz,birçok arkadaşlasite sayesinde fikirlerimizi paylaşıyoruz.Bu imkandan yararlana bildiğim için şanslı olduğumu düşünüyorum birde zor şartlarda çalışan internet imkanı olmayan birçok arkadaşımız var.Hepimiz eğitimciyiz,şartları zorlamalı araştırmacı olmalıyız amabu kadarda yanlız bırakılmamalıydık.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sezgindurmus
Seyirci
|
 |
« Yanıtla #24 : Kasım 02, 2006, 19:20 » |
|
arkadaşlar ne teknolojisi ne tasarımı.çoğunluk bu dersin adıyla müfredatının hiçbir şekilde bağdaşmadığını söylemiyor anca bilgisayar olsun filan sınıfta .olsa ne olacak ki.daha iyi kağıt katlamanın tekniklerinimi öğreneceğiz.tutturmuşlar birimden bütüne, hayallerim çizgide saklı,hayallerimdeki gelişim diye saçma sapan konuları bunları bize yutturmaya çalışıyorlar bizlerde tamam ağam tamam paşam yolumuza gidiyoruz.çocuklar bu dersin adına güvenip çok şeyler bekliyorlardı.gerçi bizde bekliyorduk ya neyse.ne oldu kağıttan kürdandan ottan çöpten yüksek teknolojimi yapacağız. o denilen adreslere mail ler gönderiyorum bazen .işlerine gelirse cevap yazıyorlar birazcık damarlarına basınca ya hiç cevap gelmiyor ya da kaçamak cevaplar.eskisinden daha kötü bir ders durumuna düştü bence şu anda. bazı arkadaşlarımızı anlamakta sıkıntı çekiyorum maalesef: meb den gelen herşeye amenna, müfettiş ne derse amenna.biz tek. ve tas. öğretmenlerine japoncaya gir dense oooo maşallah meb ne güzel düşünmüş biz nede olsa memuruz yoksa sıkıntı çıkar, beğenmiyorsan istifa et kardeşim sesleri hemen çıkıyor.birbirimizi eleştirmeyi çok iyi biliyoruz da maalesef üstlerimize gelince olmuyor.sınıf öğretmeni yapsalar keşke bizi inan razıyım.matematik deseler yine razıyım.ama böyle saçma sapan ,hiç kimsenin ciddiye almadığı,sırf zaman geçirilsin diye konulan bu derse girmek kadar zoruma giden birşey yok şu dünyada.herkese iyi günler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nart
Aktif Öğretmen
Karizma : 171
Konu Sayisi: 32
|
 |
« Yanıtla #25 : Kasım 02, 2006, 21:16 » |
|
Hocam programın eksik yönlerini hepimiz eleştiriyoruz tabi ki. Fakat böyle sırf karalamak yerine yapabildiğimizin en iyisini yapnak da bizim görevimiz.Bu ders herşeye rağman iş eğitiminden iyi ve sınıf öğretmenliğine,matematik öğretmenliğine değişilmeyecek bir ders.En azından ben böyle düşünüyorum.Kağıttan,kürdandan çöpten yakıştırması hiç hoş değil.Dediğim gibi eleştirelim ama böyle acımasızca eleştiri yapmak bu derse ve öğretmenlerine diğer branç öğretmenlerin ve idarecilerin bakış açılarından daha da kötü.Bu tip bir yaklaşımı siz gösterdikten sonra diğerlerinden her şey beklerim ben.Bence dilekçe vererek şansınızı deneyin matematik öğretmenliği için.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #25 : Kasım 02, 2006, 21:16 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sidre
Aktif Öğretmen
Karizma : 12
Konu Sayisi: 1
|
 |
« Yanıtla #26 : Kasım 02, 2006, 22:00 » |
|
Öğretmenim, teşekkür ederim.Böyle bir konu başlattığınız için.Ben 40 kişilik sınıfta ders yapıyorum.Pardon çocuk bakıyorum.Düşünün benim halimi.Özellikle 8. sınıfları sürekli kağıtla uğraşırlar mı?.Hazırlayanlar bunu hiç mi dünmediler.Kalabalık sınıfları başımıza sardılar.Öğrenciler de düşüne düşüne bir hal oldular.Burada kötü durumda olan sınıfları bölünmeyen öğretmenlerdir.Biz ne kadar çabalasak ortada bir şey görünmüyor.Derhal bakanlık eskisi gibi grupları ayırmalıdır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sidre
Aktif Öğretmen
Karizma : 12
Konu Sayisi: 1
|
 |
« Yanıtla #27 : Kasım 02, 2006, 22:23 » |
|
Arkadaşım doğruyu söylüyor bize acı gelsede.Eskiden iş eğitimini basit görenler şimdi yaptırdıklarımıza baksınlar.Açıkça düşünelim objektif olarak,iki ay boyunca öğrencilerimiz ne yaptılar.Öğrencilerimizin ufkunun açılması düzen kuşağının gelmesini mi ? bekliyormuş.Çocuklar da ....... değil,çünkü onlarada hiç hitap etmiyor.
(Noktalı kısım argo kelime içerdiğinden tarafımdan değiştirilmiştir.)n.art
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Kasım 03, 2006, 09:00 Gönderen: n.art »
|
|
|
|
|
sezgindurmus
Seyirci
|
 |
« Yanıtla #28 : Kasım 04, 2006, 00:34 » |
|
kral çıplaksa bunu gizlemenin bir manası varmı arkadaşlar.tabiki derslerde kimse boş durmuyor elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.branş değişikliğine izin verseler zaten sorun yok.dilekçe vermekle de hemen seni istediğin derse vermiyorlar.biz kendi dersimizi ne kadar övmeye çalışsak bile öğrencilere yaptırılmaya çalışılanlardan dolayı zaten onlar en iyi şekilde değerlendirmiyorlarmı bizi ve dersimizi.bizler bu derse girmek istemiyoruz demek istemiyorum ben.içeriğinden dolayı zevk almıyorum ve ne kadar zorlarsak zorlayalım öğrencilerinde zevk almadığını gördüğümüz için bu derse girmek istemiyorum ben.dersimiz iş eğitimi ikende tam olarak verimli sayılmazdı.yapılması gereken bence eksikliklerin giderilmesi yeni konuların eklenmesiydi.hayatında bu derse hiç girmemiş kişilerce hazırlanan program anca bu kadar olur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|