Teknoloji ve Tasarim kaynak sitesi

147,987 Mesaj 16,513 Konu- Gönderen: 45,407 Üye - Son üye: Interesant
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Derse Karşı İlgisiz  (Okunma Sayısı 835 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
su
Aktif Üye

Karizma : 16

Konu Sayisi: 3

« : Aralık 05, 2007, 16:14 »

Arkadaşlar bazı öğrenciler derse karşı çok ilgisiz zorla baştan savma çalışmalar yapıp gösteriyorlar ve tüm sınıfı etkilemeye çalışıyorlar hatta bazen şöyle diyorlar bu ders niye var?benimde moralim bozuluyor tüm çabama rağmen o öğrencileri kazanamadım.Acaba bu öğrencilere nasıl sevdirebilirim dersi önerilerinizi bekliyorum.tecrübeli yetenekli öğretmenlerim bu işi nasıl çözerim varmı bir buluşu olan. :)
« Son Düzenleme: Aralık 05, 2007, 22:33 Gönderen: bethy » Logged

su

<a href="http://www.teknolojik.org/selocan.swf" target="_blank">http://www.teknolojik.org/selocan.swf</a>

nur80
Yeni Üye
*

Karizma : 2

Konu Sayisi: 0

« Yanıtla #1 : Aralık 05, 2007, 16:36 »

su öğretmenim derdinizi paylaşıyor ve anlıyorum ama bırakın biz elimizden geleni yapalım dersin öğretmenliğimizin hakkını verelim onlar isterlerse önemsemesinler inanın o zamanla oluyor diğer branşlarda onların diliyle önemli derslerde eğer öğretmen dersin hakkını vermiyorsa öğrenci o derse karşı da ilgisiz kalıyor.biz dersi ciddiye alıp bunu da hissettirirsek oluyor.hepimizin Allah yardımcısı olsun.

nur80

<a href="http://www.teknolojik.org/selocan.swf" target="_blank">http://www.teknolojik.org/selocan.swf</a>

« Yanıtla #1 : Aralık 05, 2007, 16:36 »

azmiturkutt
Üye
**

Konu Sayisi: 3

« Yanıtla #2 : Aralık 05, 2007, 21:14 »

Değerli arkadaşlar Bu durmu şöyle halletim;
  Örn:Bir maket mi yapcağız,o maketin geometrik durmunu sorarım(Matemetik),Yapacağı maketin hangi maddeden yapacağını ve maddenin özelliklerini sorarım (Fen Big.),O maketin hayatımızdaki yeri ve kullanılır alanları sorarım (Sosyal bilg.),O maketin renk ve dokusunu sorarım (Resim )...
  Kısacası işlediğim dersleri başka derslerle pekştirrerek yaparım bilmediği zaman;O dersin Notunu sorım ve zayıfsa heman pakiştririm.
  "Eğer bu derste başarılı olsan burda da olursun.Çünkü bu ders DEĞERLENDİRME  dersidir" derim.
  Ayrıca KESİN ve Karalıyım..Taviz vermem.Bu da ilgiyi artırmakta..
 aşağıdaki sitemde her şeyi bulbilirisiniz:
Linklerin Görülmesine izin Verilmiyor.
Linki Görebilmek için Üye Ol

(Hızlı Üye Kaydı) veya Giriş Yap

azmiturkutt

« Yanıtla #2 : Aralık 05, 2007, 21:14 »

ykarasurmeli
yusuf karasürmeli
Kıdemli Üye

Karizma : 30

Konu Sayisi: 8

« Yanıtla #3 : Aralık 05, 2007, 21:58 »

azmi, fikir çok mantıklı, paylaştığın için tşk...

gümef'04
hatay-8tmz io
nazanayar
Aktif Üye

Karizma : 36

Konu Sayisi: 9

« Yanıtla #4 : Aralık 05, 2007, 22:57 »

düzen kuşağı biteli kaç hafta oluyor bir öğrencime hala not veremedim.8.sınıf olduğu için biraz esnek davranayım dedim olmadı.
Ailesine durumunu bildiren bir not gönderdin iletmedi.
En sonunda SIFIR aldığını söylediğimde "ben geçen yılda hiç bir şey yapmadım " dedi.(Bu yıl okul değiştirdim)Oğlum ben geçen yılki öğretmenin değilim dedim.Bak karnene zayıf düşecek yazık dedim.
Bana resmen görüşürüz o zaman dedi.
Bende gönderdim idareye.Ertesi gün iki gözü iki çeşme geldi özür diledi.

nazanayar

Y@vuzYılan
Admin
*

Karizma : 1532

Konu Sayisi: 348

« Yanıtla #5 : Aralık 06, 2007, 00:54 »

ıkı yöntem vardır bende onu her yerde görmezden gelirim sınıfta kocaman  bir hiçtir. 

Diğer yöntem ise meydan okurum. Karşıma hangi konuda çıkmaya hazırsan gel derim.

Her iki durumda da duygusal davranmam nitekim yetki bende not bende benim değil onun bana ihtiyacı vardır. Bazı öğrenciler sizin onları kazanmaya çalışmanızı kullanırlar o yüzden kesin kurallar sorunu hep çözer. İdareye göndermem gönderirsem kendımı aciz hissederim kendi işimi kendim yaparım.

sitemizin sloganı

Resimlerin boyutlarını paint kullanarak küçültme   -Resimli

Özel mesajlarınızı kaydetme- Resimli

MEHMET
Admin
*

Karizma : 744

Konu Sayisi: 800

« Yanıtla #6 : Aralık 06, 2007, 01:32 »

Arkadaşlar bazı öğrenciler derse karşı çok ilgisiz zorla baştan savma çalışmalar yapıp gösteriyorlar ve tüm sınıfı etkilemeye çalışıyorlar hatta bazen şöyle diyorlar bu ders niye var?benimde moralim bozuluyor tüm çabama rağmen o öğrencileri kazanamadım.Acaba bu öğrencilere nasıl sevdirebilirim dersi önerilerinizi bekliyorum.tecrübeli yetenekli öğretmenlerim bu işi nasıl çözerim varmı bir buluşu olan. :)
Bu ders niçin var diyenlere cevabınız hazır zaten hocam.
göz açtırmayın bence. Ben o tip sınıfta kendini ispatlama, öğretmeni bozmaya çalışma çabaları içine giren öğrencileri adeta rezil ediyorum. Sözlerimle. Öyle komik duruma düşüyorlar ki.
Çünkü hepimiz onlara laf yetiştirebilecek bilgi birikimine sahibiz.

Programın Genel Amaçları
Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğretim Programı’nı tamamlayan öğrencilerin;
1. Merak eden, soru sormaktan çekinmeyen, gözlem ve araştırma yapmaya hevesli bir
kişiliğe sahip olmaları,
2. Çevresindeki olay ve mekânlar arasındaki ilişkiyi kendine has bir bakış açısıyla
değerlendirmeleri,
3. Karşılaştıkları güçlükleri yenmek için özgün çözümler üretmeleri,
4. Öz güvenini, hayal gücünü ve estetik duygularını geliştirmeleri,
5. Kendisi ve çevresi ile barışık, rekabete ve yeni yaşantılar edinmeye açık olmaları,
6. Bağımsız olarak düşünebilme alışkanlığı edinmeleri,
7. Özgün tasarımlar ortaya çıkarmaları,
8. Aldığı kararları değerlendirmeleri ve sorumluluklarını taşımaları,
9. Gelecek ile ilgili kurgular yapmaları,
10. Teknolojik gelişmeler karşısında kendilerini yenilemeleri,
11. Duygu ve düşüncelerini farklı yollarla ifade etmeleri
amaçlanmaktadır.
Programın Vizyonu
Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğretim Programı’nın vizyonu, kendisinin ve toplumun yarınını
daha yaşanabilir hâle getirmek için sorunların farkına varan, çözümler üreten, yaratıcı ve hayal gücü
gelişmiş, düşüncelerini kurgulayan ve ifade eden, öğrenmeyi öğrenen, sorgulayan, girişimci, değişim
ve gelişime açık sorumluluk bilinci gelişmiş bireyler yetiştirmektir.

Karizma nedir, nasıl karizma verilir? Tıklayın

Mail, şifre ve diğer bilgileri değiştirme. Resimli anlatım.

Profilinize resim ve kişisel imza ekleme.

Rapidshare sitesinden download. Resimli anlatım.

Sitemize dosya/resim eklemek için tıklayın.(Bilgisayarınızdakiler)

Mesajlarda başka bir sitedeki fotoğrafları göstermek.
ƒαтιмα
Ŧคtเ๓ค
Süper Mod
*

Karizma : 788

Konu Sayisi: 186

« Yanıtla #7 : Aralık 06, 2007, 01:32 »

ben böyle bir sorun yaşamıyorum diyebilirim..en çok sevilen derslerden biri teknoloji ve tasarım çalıştığım okulda.dersin önemini dönem başında sıklıkla vurgulamaya çalıştım.ve ders sırasında örencilerin ilgilerini çekecek bir yol bulmaya çalışırım.her hafta farklı bir şeylerle uğraşmak onları çok mutlu ediyor.onlar serbest çalışma yaparken bile hiç oturmam sınıfta dolaşırım onlarla sohbet ederim.ben ders anlatırken kesinlikle beni dinlemeyen bir kişi bile varsa bırakırım onun susmasını beklerim.(buna tahammül edemiyorum nedense)derse ilgisinin aldığını hissedersem özel konuşurum değerli olduklarını hissettiririm onlara(inanın çok yararlı) ..onları görmezden gelmenin doğru olmadığı düşüncesindeyim.hiç kızmıyor değilim.kızdığım zaman  kara listem vardır ona alırım.zaten öğrenci utanır ben böyle dedim diye.ve hiç notla korkutmuyorum öğrencileri.
idareye hiç öğrenci göndermedim..göndereceğimide sanmam .(başka çözülemeyecek davranışları varsa bi düşünürüm belki o zaman yönlendiririm)ama dersimle ilgili asla.kendim çözebilmeliyim..

Dilini bir binek bil.Seni gül bahçelerinede götürebilir, balçık deryalarına da sürükleyebilir. Kalbini kirli , paslı ya da parlak bir ayna bil. Bütün güzelliklere karşı körde kalabilir, güneşle parlayan, güneşi yansıtan bir talihe sahip te olabilir.............
ilkeryagli
Seyirci

Karizma : 0

« Yanıtla #8 : Aralık 12, 2007, 23:34 »

öncelikle herkese selamlae yeni üyeyim bingöl solhanda görev yapıyorum bu sene başladım...
ben bu sorunu daha çok 8.sınıflarla yaşadım pek bu tarz şeylerle uğraşmak istemiyorlar ben de teknoloji ve tasarımla ilgili teorik bilgiler vermeye başladım hatta not tutturuyorum... bu biraz daha iyi geldi...daha sonra derse yönelik ugulamaya geçiyorum dikkat biraz olsun toplanmış oluyo derse böyle ilgi çekmeye çalışıyorum... herkese kolay gelsin

ilkeryagli

laukeamed
Aktif Üye

Karizma : 24

Konu Sayisi: 10

« Yanıtla #9 : Aralık 13, 2007, 19:05 »

bende
öncelikle herkese selamlae yeni üyeyim bingöl solhanda görev yapıyorum bu sene başladım...
ben bu sorunu daha çok 8.sınıflarla yaşadım pek bu tarz şeylerle uğraşmak istemiyorlar ben de teknoloji ve tasarımla ilgili teorik bilgiler vermeye başladım hatta not tutturuyorum... bu biraz daha iyi geldi...daha sonra derse yönelik ugulamaya geçiyorum dikkat biraz olsun toplanmış oluyo derse böyle ilgi çekmeye çalışıyorum... herkese kolay gelsin
dbakırdayım bende de 8lerde sorun oluyor.

GÜ MEF AEK 2003/ DİYARBAKIR KÖPRÜBAŞI İLKÖĞRETİMOKULU
zemeral
Seyirci

Karizma : 1

« Yanıtla #10 : Aralık 13, 2007, 19:47 »

öğretmenim canınızı fazla sıkmayın iyi öğrenci tüm derslerde ilgili
sorunlu öğrenci her derste sorun özellikle benim gibi 50 kişilik sınıflara tek giren öğretmen arkadaşlar daha zorluk yaşıyor sanırım bu arada benim de bir sorum olacak kılavuz kitaptaki açıklamalar bölümünde belirtilen 30 kişiden kalabalık sınıflara iki öğretmenin girmesi gerektiği maddesini idreye gösterdim ve okula bir tane daha teknoloji ve tasarım öğretmeni gerktiğini söylememe rağmen bana diğer tüm dersler içinde aynı maddenin olduğunu ve imkanlarının ancak bu olduğu söyleniyor yeni öğretmenim bu konuyla ilgili yönetmelik, kanun vb. bir şey de bulamadım bilen varsa beni yönlendirirseniz sevinirim....

zemeral

« Yanıtla #10 : Aralık 13, 2007, 19:47 »

advertisement.png, 0 kB
ykarasurmeli
yusuf karasürmeli
Kıdemli Üye

Karizma : 30

Konu Sayisi: 8

« Yanıtla #11 : Aralık 14, 2007, 00:09 »

kılavuzdaki açıklamada 25ten kalabalık sınıfa 2 öğretmenin girmesi  sadece tekno-tasarım dersine hastır. diğer dersler için aynı madde geçerli filan değil(hatasız kul olmaz ama bu konuda emin gibiyim).

11.madde:artan ders yükünün en az 15 saat olması halinde ilave olarak 1 öğretmen norm kadrosu daha verilir.
müdür bey; dediğinizi yanlış anlamış olmalı.

ha, girdiğim sınıflarda mevcut 25-30 olduğundan başka öğretmene gerek yok bence, istediğim gibi at koşturabilmeliyim :)
yönetici ve öğretmenlerimi SEVİYORUM...
GERÇEK...

gümef'04
hatay-8tmz io
laukeamed
Aktif Üye

« Yanıtla #12 : Aralık 14, 2007, 21:44 »

öğretmenim canınızı fazla sıkmayın iyi öğrenci tüm derslerde ilgili
sorunlu öğrenci her derste sorun özellikle benim gibi 50 kişilik sınıflara tek giren öğretmen arkadaşlar daha zorluk yaşıyor sanırım bu arada benim de bir sorum olacak kılavuz kitaptaki açıklamalar bölümünde belirtilen 30 kişiden kalabalık sınıflara iki öğretmenin girmesi gerektiği maddesini idreye gösterdim ve okula bir tane daha teknoloji ve tasarım öğretmeni gerktiğini söylememe rağmen bana diğer tüm dersler içinde aynı maddenin olduğunu ve imkanlarının ancak bu olduğu söyleniyor yeni öğretmenim bu konuyla ilgili yönetmelik, kanun vb. bir şey de bulamadım bilen varsa beni yönlendirirseniz sevinirim....

her okulda norm otomatikman 2 oldu, bende aynı şeyi müdüre ilettim ama başta yok dedi, ben yönetmeliği götürünce bu ay içinde milli eğitim ile göörüşüldü ve 2. öğretmen geldi.

laukeamed
Aktif Üye

« Yanıtla #13 : Aralık 14, 2007, 22:01 »

ders işlenişi ile ilgili yönetmelik ekte ekledim. dersin gruplara ayrılması gerekiyor ve genelde yer sıkıntısı oldugu bahane ediliyor. yine yönetmelikte de göreceksiniz kanuni hakkınız olarak okuldaki kütüphane, bilgisayar odası vb. yerleri de kullanabilirsiniz. ben direttim şimdi 2. öğretmende geldi dersler bölünerek işlenecek, idareciler bilgisiz. iş bize düşüyor

« Yanıtla #13 : Aralık 14, 2007, 22:01 »

mursaf
Aktif Üye

« Yanıtla #14 : Aralık 15, 2007, 12:25 »

Derse karşı ilgisizlik en fazla 8lerde oluyor. Biz OKS'ye hazırlanıyoruz diye akılları bir karış havada.Derste test çözmek istiyorlar ben izin vermiyorum.Bazen araştırma ödevleri veriyoruz onun dışında evde birşey yapmaları gerekmiyor niye böyle birşey yapıyorlar anlamıyorum aslında ders çok zevkli ilk başladığımda sevmemiştim ama şimdi çok eğlenceli özellikle 6larda.Bu dersi sevmeselerde malzeme getirip çalışmalarını yapmaları gerektiğini zaman zaman hatırlatıyorum onlara.İşin ciddiyetini anlayıp yapıyorlar.Bir de benim birşey dikkatimi çekiyor çocukların Türkçeleri yetersiz.Bazıları düzgün yazı yazmayı bile bilmiyor.Günlükleri okurken ne demek istediğini bile anlayamıyorum.Önemli gördükleri derse bile yeterince dikkat etmiyorlar bence

mursaf

halin
Aktif Öğretmen
*

Karizma : 119

Konu Sayisi: 46

mutlu yıllar

« Yanıtla #15 : Aralık 15, 2007, 13:07 »

bizler dersimizin öneminin farkına varır ve bu şekilde yaklaşırsak problem yaşayacağımızı sanmıyorum özgürce kendilerini ifade edebilecekleri bir dersi neden sevmesinler üretmek, (bir ürün ya da düşünce) ve o ürünün kendisine ait olması fikri
öğrencilerin çok hoşuna gidiyor. Başka derslerden ya da başka öğretmenlerden edindikleri alışkanlıkları (hazırcılık, bedavadan not gibi) bizim dersimizde de sürdürmeye çalışıyorlar. Biz emek verirseniz onlarda çalışıyor, dersin amacını ve önemini kavratmalı ve yaptıkları etkinliklerde bunu hissettirmeliyiz
işimizin zor ama imkansız olmadığını düşünüyorum
öğrencilerimize düşünmeyi, düşüncelerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi, sorunlarının ve ihtiyaçlarının farkına vararak çözümler üretebilmeyi öğreteceğiz... öğretmeliyiz.

candan önce onur
çerkes atasözü
şadiye
Süper Üye
*

Karizma : 85

Konu Sayisi: 61

« Yanıtla #16 : Nisan 01, 2008, 17:49 »

onlar ne kdar derse ilgi gösterir ve önemserler ise bende onları önemsiyorum.dersi lüzumsuz olan öğrencelere bende nları lüzumsuz görüp zayıf veriyor ve bunu açıkça belirtiyorum.öğrencilerin bizim dersimizi küsümsemelerine izin vermeyelim.bende bu dersten bazı eksikliklerden dolayı sevmesemde ona fırsat vermiyorum.biz kararlı olduktan sonra onlar yola gelir.

konya selçuk üniversitesi aile ekonosi ve beslslenme öğretmenliği (1998)
emer
Emine&Ercan
Üye
**

Karizma : 20

Konu Sayisi: 15