malik bugra
malik bugra
Aktif Üye

Karizma : 4
|
 |
« : Kasım 13, 2007, 17:34 » |
|
8. sınıflardan birinde,öğrencim bir türlü yaptığı çalışmanın denk gelmemesinden şikayet etti, yanına gidip baktığımda 1 cm. eksik ölçtüğünü gördüm, ben ölçümü yaparken çocuk hayretle bana bakıp ' ama hocam siz 0'dan başladınız ölçüm 1'den başlar' dedi. Tabi ben dumuur...Elimden geldiğince anlattım ama ilginçtir ikna edemedim çocuk hala 'ben şimdiye kadar hep bööle ölçtüm' diye kendinden emin. Ben de 'tamam oğlum sen bundan sonraki hayatında da bööle ölçmeye devam et ama yine de bilki dünyanın her yerinde ölçüm 0'dan başlar' dedim. Çocuk hala çok afedersiniz ama bön bön yüzüme bakıyodu.İçler acısı değil mi?Ama maalesef bitmedi bir başka sınıfta da öğrenci kendini 'ama siz beyaz cetvelle ölçüyorsunuz ben sarı cetvelle ölçmüştüm ondan ölçümler birbirini tutmuyor' diye savundu. Anlayacağınız bence düzen kuşağından önce bi cetvel kullanma kuşağı olmalı. Herkese Allah sabır versin.
|
|
|
|
|
|
kimse, beni öfkelendirecek kadar önemli değildir
|
|
|
К ǻ Я @ € Å
Edep Yâ Hû!
Süper Mod
Karizma : 373
|
 |
« Yanıtla #1 : Kasım 13, 2007, 17:38 » |
|
hocam ne güldüm ama... +1 2 çocukta müthiş :) :D ;D :laugh: O0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : Kasım 13, 2007, 17:38 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
buketk
buketk
Global Moderator
Karizma : 974
|
 |
« Yanıtla #2 : Kasım 13, 2007, 17:48 » |
|
Fıkra gibi olmuş.Çok güldüm. ;D Ne yazık ki artık ağlanacak halimiz güler olduk. +1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #2 : Kasım 13, 2007, 17:48 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
n@zo
n@zo :)
Kraliçe Admin
Karizma : 1345
|
 |
« Yanıtla #3 : Kasım 13, 2007, 18:17 » |
|
ooo siz cetvel 0 dan mı 1 den mi başlar gibi ileri bir adıma geçmişsiniz. benim durum daha vahim. bir öğrencim cetvel nedir bilmiyor malesef. çizim için cetveli koydu kağıdın üstüne. cetvelin olmadığı başka bir noktaya düz çizgi çizmeye başladı, yavaş yavaş. ne yapıyorsun dedim. baktı suratıma. cetvelle çizsene dedim. çiziyorum dedi. bekledim biraz, devam etti. anladım ki arkadaşlarının cetvelle çizdiğini görmüş, o da cetveli öyle tutmuş, neyse anlattım ama çok kötü durumda. yamuk çizmek, cm. tutturamamak olağan sorunlar tabii ki. zamanla düzgünleşiyor gerçi. yalnız yukarıda anlattığım öğrenci tipleri o kadar fazla ki..
|
|
|
|
|
|
GÜ MEF AEK 2005 KADAİFÇİOĞLU KIZ YİBO-AFYONKARAHİSAR
|
|
|
seralp
Global Moderator
Karizma : 410
|
 |
« Yanıtla #4 : Kasım 13, 2007, 18:30 » |
|
:)
|
|
|
|
|
|
..doğa çetindi ve ister insan,ister bağ omcası,ister vişne olalım,bir şey olabilmek bir ürün verebilmek için sabırla bıkmadan direnmek direnmek ve katlanmak gerekiyordu...E.Tonguç
|
|
|
netya
Aktif Üye

Karizma : 15
Konu Sayisi: 0
|
 |
« Yanıtla #5 : Kasım 13, 2007, 18:44 » |
|
aynı durum bizde de var.öğrencilere,cetveli sürekli derste,nasıl kullanacaklarını anlatmama rağmen bir türlü uygulamayı yapamıyorlar.her seferinde ölçmeye sıfırdan mı başlıyacaktık diye soruyorlar.ben hep şunu merak ediyorum,1-5 arası sınıflarda veya matematik dersinde cetveli kullanma gereği hiç mi duymadılar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ykarasurmeli
yusuf karasürmeli
Kıdemli Üye

Karizma : 30
|
 |
« Yanıtla #6 : Kasım 14, 2007, 00:35 » |
|
pergel deyince gönye gösteren çok... cetveli kullanmayan bir yana, çizim araç gereçlerini birbirinden ayırt edemeyen öğrenciler var. daha vahim boyutta öğrencileri olan öğretmenlerim:allah yrdmcnz olsun... beterin beteri var...
|
|
|
|
|
|
gümef'04 hatay-8tmz io
|
|
|
gülhan
Seyirci
Karizma : 0
Konu Sayisi: 0
|
 |
« Yanıtla #7 : Aralık 02, 2007, 15:21 » |
|
valla türkiyenin her yerinde demek bu durumda olan öğrenciler var. bende sadece benim öğrencilerim sanırdım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
...ilayda...
Global Moderator
Karizma : 631
|
 |
« Yanıtla #8 : Aralık 02, 2007, 15:46 » |
|
gerçekten ilkokul öğretmenlerimi bunu göstermiyor yoksa yeni müfredattamı yok anlamadım..bilmiyorlar ...öğrencilere dedimki dosyanızda çizilmiş çizgili kağıtolsun ve defter kağıdı olmasın defalarca söyladim bir aydan fazla sürdü yaptırmam ..gözümün önünde defter kağıdnı inatla eli ile çiziyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zelihakinci
Moderatör
Karizma : 282
|
 |
« Yanıtla #9 : Aralık 02, 2007, 16:02 » |
|
Çok komik. Teşekkürler paylaşım için
|
|
|
|
|
|
|
|
|
esmos
Aktif Üye

Karizma : 80
|
 |
« Yanıtla #10 : Aralık 02, 2007, 18:12 » |
|
Amin arkadaşım,amin.Cümlemize.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #10 : Aralık 02, 2007, 18:12 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gazi1981
Yeni Üye
Karizma : 2
|
 |
« Yanıtla #11 : Aralık 02, 2007, 23:20 » |
|
gerçekten komik
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kadir33
kadir
Onursal Admin
Karizma : 739
Konu Sayisi: 270
|
 |
« Yanıtla #12 : Aralık 03, 2007, 00:15 » |
|
Maalesef acı ama gerçek üzülmemek elde değil.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Y@vuzYılan
Admin
Karizma : 1532
|
 |
« Yanıtla #13 : Aralık 03, 2007, 01:15 » |
|
dıkkat ettınız mı bilmem ama benim gördüğüm 6. sınıflarda estetik duygusu önceki senelere göre daha az gelişmiş bence bunun sebebi olarak 4-5 lerden iş eğitimi ve buna benzer derslerin azalmış olması. Yanılıyor muyum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #13 : Aralık 03, 2007, 01:15 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oykucan
Aktif Üye

Karizma : 11
|
 |
« Yanıtla #14 : Aralık 22, 2007, 01:59 » |
|
yavuz hocam size katılıyorum ,çok doğru bir tespit yapmışsınız.ayrıca yukarıda diğer arkadaşların anlattıklarının hepsini bende yaşıyorum ve hep merak ediyorum bukadar önem verilen adına ana ders denilen matematik dersinde sevgili öğrencilerimiz ne yapıyorlar?geometrik şekillerde de benzer olayları çok fazla yaşıyoruz.Fakat kendi okulumda gördüğüm kadarı ile artık dersler sadece test çözme, en yüksek net çıkarma gibi konulardan oluşur hale gelmiş.2.sınıfa giden kızım bile şimdiden deneme sınavlarına girmeye başladı.kendimi OKS annesi gibi hisseder oldum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
şadiye
Süper Üye
Karizma : 85
|
 |
« Yanıtla #15 : Aralık 22, 2007, 03:01 » |
|
ağlaycak halimize gülüyoruz.allah hepimizin yardımcısı olsun.
|
|
|
|
|
|
konya selçuk üniversitesi aile ekonosi ve beslslenme öğretmenliği (1998)
|
|
|
malik bugra
malik bugra
Aktif Üye

Karizma : 4
|
 |
« Yanıtla #16 : Aralık 26, 2007, 21:11 » |
|
geçen gün öğrencimin biri tahtaya 3gen, dik4gen yazmış gülsem mi ağlasam mı bilemedim. üstelik böyle yazarken gayet ciddiydi,espri yapmıyordu...
|
|
|
|
|
|
kimse, beni öfkelendirecek kadar önemli değildir
|
|
|
tuannaa
Üye

Karizma : 13
Konu Sayisi: 7
|
 |
« Yanıtla #17 : Aralık 27, 2007, 00:06 » |
|
gerçekten mii . bu kadarına da pes dogrusu??? bende arkadaşlar hepinize katılıyorum.cetvel kullanmayı sene başından beri anlatıyorum.. ama hala çizgiler egrii.. nerde hata yapıyoruz acaba. ben okulumdaki birinci kademe öğrtm. arkadaşlarımı uyardım. hepsi pergel cetvel kullanımını gösteriyorlar.. inş. seneye aynı sorunları yaşamam...
|
|
|
|
|
|
| | |