oksel
Kıdemli Üye

Karizma : 28
|
 |
« : Mart 06, 2007, 22:36 » |
|
arkadaşlar özellikle 8.sınıflar sınava hazırlandıkları için hiçbirşey yapmak istemiyorlar.durmadan soru çözüyorlar.bende onlara sınıfça bişeyler yapmalarını tavsiye ettim.çünkü mayıstan sonra hepsi rapor alacak.okula onlardan hatıra kalacak okul girişine koyulacak güzel bişeyler tasarlamalarını istedim onlarında hoşuna gitti.hatta kendi isimlerini tek tek yazıp anı kalacak diye mutlu oldular.resimleri önümüzdeki haftadan itibaren göndermeye başlarım belki işinize yarar diye düşündüm.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 06, 2007, 22:54 Gönderen: BiJeN »
|
|
|
|
|
BiJeN
Aktif Öğretmen
Karizma : 300
Konu Sayisi: 24
|
 |
« Yanıtla #1 : Mart 06, 2007, 22:46 » |
|
Oksel konu başlığınızı 8. Sınıflar Yapım kuşağı etkinlikleri olarak değiştirelim mi? Çünkü bazı arkadaşlar bulunan eşyalar konusunu seçmediler etkinlik olarak..
Bu arada etkinlik öneriniz güzel..+1 yolluyorum..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : Mart 06, 2007, 22:46 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oksel
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #2 : Mart 06, 2007, 23:41 » |
|
Oksel konu başlığınızı 8. Sınıflar Yapım kuşağı etkinlikleri olarak değiştirelim mi? Çünkü bazı arkadaşlar bulunan eşyalar konusunu seçmediler etkinlik olarak..
olabilir
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #2 : Mart 06, 2007, 23:41 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ufuk eski
Aktif Öğretmen
Karizma : 13
Konu Sayisi: 0
|
 |
« Yanıtla #3 : Mart 11, 2007, 11:19 » |
|
resimleri bekliyorum öğretmenim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mücadele?
sümeyye
Aktif Öğrenci
Karizma : 158
hedefsiz gemiye hiç bir rüzgar yardım etmez
|
 |
« Yanıtla #4 : Mart 11, 2007, 20:49 » |
|
böylesi daha güzel olur dersane,okul.proje ödevleri,performans ödevleri ağır geliyor cok zevkli bir ders amaaaaa.....
|
|
|
|
|
|
• Sevgi;karanlık bir tünelde yakılan mum ışığı gibidir.size yolunuzu gösterir ama uzakta ne olduğunu söylemez. • Asla birilerinin umudunu kırma...belki de sahip oldukları tek şey odur... • Okuduğun her şeye inanacaksan hiçbir şey okuma. • Kitaplar da dost gibi az,iyi seçilmiş olmalıdır.(Joinerians).
|
|
|
Ѕ€ΜBOŁ
BUKET&CEYLİN
Süper Mod
Karizma : 341
Türünün ilk örneklerinden.o bir tek.tas öğrtmeni
|
 |
« Yanıtla #5 : Mart 11, 2007, 20:59 » |
|
arkadaşlar özellikle 8.sınıflar sınava hazırlandıkları için hiçbirşey yapmak istemiyorlar.durmadan soru çözüyorlar.bende onlara sınıfça bişeyler yapmalarını tavsiye ettim.çünkü mayıstan sonra hepsi rapor alacak.okula onlardan hatıra kalacak okul girişine koyulacak güzel bişeyler tasarlamalarını istedim onlarında hoşuna gitti.hatta kendi isimlerini tek tek yazıp anı kalacak diye mutlu oldular.resimleri önümüzdeki haftadan itibaren göndermeye başlarım belki işinize yarar diye düşündüm.
bu konuyu daha önce çok tartıştık burda.dersimizi ihmal edip proje yapmayı reddetmeleri ilgisiz kalmaları benim çok kızdığım bir şey.Ne demek matematik dersinin sınavlarını ya da proje ödevlerini ihmal ediyorlar mı ki teknoloji tasarım dersini ihmal etme lüksüne sahip olsunlar.ilgi göstermeyen öğrenci notunu ona göre alır.Biz sene başından beri onları motive etmek için uğraşalım emek harcayalım onlar oks yi bahane edip çalışmasınlar.yok öyle.Derste asla test çözmelerine izin vermiyorum ben.Hiç değilse şu iki derste biraz soluklanın beyninize cimnastik yaptırın çocuklar diyorum.okselim biliyorum sen çok yufka yüreklisin kıyamazsın öğrencilerine ama bizim bu konudaki tutumumuz ortak olursa ,gelecek yıllarda dersimiz demirbaş derslerden biri olarak kabul görür.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oksel
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #6 : Mart 26, 2007, 13:55 » |
|
arkadaşım biz istesekte istemesekte son yazılılar bittikten sonra 8 .sınıfları bulamayacağız çünkü üniversite sınavını kazanamazsan bir daha deneme şansın var.fakat bu sınav sadece bir defa bunu da unutmamak lazım.dersimizi ciddiye almamakla alakası yok.ayrıca öğrencilerimde ekonomik olara çok iyi değiller .biraz daha büyük ve farklı bir iş çıkmasını istediğim için böyle bir uygulama yaptım ceylini öpüyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
berkutay
Üye

Karizma : 0
|
 |
« Yanıtla #7 : Mart 26, 2007, 16:55 » |
|
8ler biz sistem mağduruyuz test çözelim desede izin vermiyorum ders süresi çalışmak isteyen için yeterli zaten 6.sınıflar yeni ortaöğretim geçiş modeline göre bütün derslere önem vermek zorundalar ilerde işimizin kolaylaşacağını düşünüyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bayramoge
Seyirci
|
 |
« Yanıtla #8 : Nisan 12, 2007, 22:01 » |
|
8.sınıfta okuyan oğlum teknoloji tasarım dersiyle ilgili yardım istedi benden. Bir sorun ve çözümü. Yardımcı olamadım. Örnek verebilirmisiniz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sebat
sebat
Aktif Öğretmen
Karizma : 104
|
 |
« Yanıtla #9 : Nisan 14, 2007, 20:41 » |
|
Benim okulumda da 8'ler çok istekli 6 ve 7 leri onlar kadar azimli ve istekli bulmuyorum.Teknoloji ve Tasarım dersinde stres attıklarını ve eğlendiklerini söylüyorlar.Kayıp neşya tasarımlarını teslim ettiler. Şimdi her biri bir sorun belirleyip o sorunun çözümüne yönelik tasarım yapacaklar. Sonra marka slogan, amblem ve ambalaj sonra da reklam üzerinde çalışacaklar.bakalım nasıl çalışmalar ırtaya çıkacak bende bekliyorum.
|
|
|
|
|
|
G.Ü.M.E.F. Tur.İşl. Otl. Eğit.1992 Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi
|
|
|
tolga 8c
tolga 8c
Aktif Öğrenci
Karizma : 159
|
 |
« Yanıtla #10 : Mayıs 04, 2007, 16:57 » |
|
ben 8. sınıfım :o :o :o :o
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #10 : Mayıs 04, 2007, 16:57 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ebrucenk
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #11 : Ocak 05, 2008, 21:37 » |
|
8.sınıflar artık bana''saf''gibi geliyorlar...6'lar ve 7'ler üretken azimli ve istekli...Bu da öğrencilerin suçu değil...Sadece test çözmesini isteyen bir eğitim sistemi ile baş edemiyorlar;düşünmüyorlar ve hazır bilgi kullanmaya programlılar... Hayata hazırlamak anlamında sınıfta kalan bir eğitim modeli ile mutsuz ve stresli bir gençlik var arkadaşlar...Onları kazanmak için bize çok iş düşüyor...Şikayet yok,çalışmaya devam...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oykucan
Aktif Üye

Karizma : 12
|
 |
« Yanıtla #12 : Ocak 12, 2008, 00:26 » |
|
8.sınıf öğrencimin dersimiz ve OKS hakkında görüşleri aynen şöyle ''Benim düşüncem OKS ye hazırlanmak adına bu ders bizi çok etkiliyor.Yaratıcı düşüncelerimizi geliştiriyor,moral veriyor.''
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Y@vuzYılan
Admin
Karizma : 1541
|
 |
« Yanıtla #13 : Ocak 12, 2008, 00:33 » |
|
8.sınıf öğrencimin dersimiz ve OKS hakkında görüşleri aynen şöyle ''Benim düşüncem OKS ye hazırlanmak adına bu ders bizi çok etkiliyor.Yaratıcı düşüncelerimizi geliştiriyor,moral veriyor.''
bu ne güzel bir düşünce keşke bütün öğrenciler bütün derslere bu şekilde yaklaşsa ve butun okullar bayram olsaa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #13 : Ocak 12, 2008, 00:33 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oykucan
Aktif Üye

Karizma : 12
|
 |
« Yanıtla #14 : Ocak 12, 2008, 00:37 » |
|
Amin demekle yetineceğim hocam.OKS bitti derken SBS geldi artık tüm sınıflarda sınav telaşı hakim olacak.ben her hafta sonu okula gidiyorum.sürekli bazı dersanelerin deneme sınavları uygulanıyor öğrencilerimize (okul müdürüm bu konuda oldukça hırslı)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|